Volledig scherm
Roger Federer © AFP

Federer knokt zich naar halve finale in Halle

Roger Federer is nog steeds in de race voor zijn tiende toernooiwinst in Halle. In de kwartfinale op het Duitse gras bood de Australiër Matthew Ebden taai tegenstand maar de Zwitserse nummer één van de wereld pakte toch de winst: 7-6 (2) 7-5.

De 36-jarige Zwitser trof Ebden, de nummer zestig van de wereld, nog nooit. Op weg naar de halve finale in Halle wist hij dus niet wat hij moest verwachten. Het bleek nog een lastige klus voor Federer, die straks op Wimbledon voor zijn negende titel gaat.

Federer kreeg in de eerste set één breakkans maar greep deze niet. Ebden wist in totaal slechts vier punten te maken in de servicegames van de Zwitser en een tiebreak moest dus de beslissing brengen. Federer was daarin veel sterker dan de Australiër.

In het vervolg regende het breaks aan beide kanten. Op 5-4 serveerde Ebden voor de set maar knokte Federer zich toch weer terug om met 7-5 de wedstrijd te winnen.

In de halve finale treft Federer de nummer 109 van de wereld, Denis Kudla. De Amerikaan versloeg de Japanner Yuichi Sugita (6-2 7-5).

  1. Scoringsdrift van Swift is in Nederland ongeëvenaard
    PREMIUM

    Scorings­drift van Swift is in Nederland ongeëven­aard

    MIDDELBURG - Van álle 315 Nederlandse standaardploegen scoort Swift gemiddeld veruit het meest. Na de dikke overwinningen op HKV (42-21) en VEO (40-19) heeft de Middelburgse overgangsklasser precies halverwege de zaalcompetitie een moyenne van liefst 32,3. Dat is ongekend. ,,We spelen heel direct”, legt topschutter Stephan den Boer uit. ,,We verspillen geen tijd aan onnodige passes”, voegt coach Dennis Plantinga eraan toe.

Live Voetbal

home logo Fortuna SittardFOR
20:00
FeyenoordFEY
away logo