Fans blijven weg in Wit-Rusland: Dynamo Brest zet modepoppen op stoeltjes

Alexander Loekasjenko, de autoritaire president van Wit-Rusland, mag corona dan wel onzin vinden, maar veel voetbalfans blijven wel weg uit de stadions. FC Dynamo Brest heeft daar een oplossing voor gevonden: modepoppen op de stoeltjes met uitgesneden portretten van fans om de sfeer te verbeteren.

Supporters over heel de wereld mogen een foto inzenden en zo virtueel in het stadion zitten. Tevens krijgen ze een wedstrijdblad opgestuurd. Gisteren tijdens de wedstrijd tegen Shakhtyor Soligorsk was een deel van de tribunes gevuld met de gezichten van supporters uit onder meer Rusland, Groot-Brittannië, de Verenigde Arabische Emiraten en Iran. Het ingezamelde geld wordt gedoneerd aan de bestrijding van het coronavirus.

,,Onze fans van over de hele wereld lijken blij te zijn! Bedankt voor jullie steun, jongens!” twitterde de club.

Volledig scherm
© via REUTERS

De competitie in Wit-Rusland staat momenteel in de schijnwerpers omdat nergens anders in Europa wordt gevoetbald. Brest speelt de volgende thuiswedstrijd op 12 april tegen FC Isloch. 

Hoewel president Loekasjenko de coronauitbraak een ‘psychose’ noemde en de ziekte bestreden kan worden door wodka te drinken, sauna’s te bezoeken en tractoren te besturen, kent het Oost-Europese land 1.486 bevestigde gevallen van het coronavirus en 16 doden.

Volledig scherm
© via REUTERS
  1. Ocean Races Academy wordt na zes jaar al als instituut gezien
    PREMIUM

    Ocean Races Academy wordt na zes jaar al als instituut gezien

    NIEUWVLIET - De Ocean Races Academy, de vanuit Breskens en Nieuwvliet opererende opleiding voor oceaanzeilers, heeft nu ook even de wind tegen. Normaliter waren de leerlingen vol in voorbereiding op de Veronica Race, een roemruchte wedstrijd op de Noordzee. Maar door de coronacrisis mag er nu niet met groot materieel gevaren worden en dus gaat de 50ste editie van half juni niet door. ,,Dat betekent echter niet dat alles bij ons nu stil ligt”, zegt Hans Bouscholte, één van de drijvende krachten bij de academie. ,,Ook nu zijn we op het water te vinden, maar dan in kleinere boten.”