Volledig scherm
Erwin Harmes op het hoogste podium. © Sjaak Sinke

Erwin Harmes wint weer een marathon, nu in Kasterlee

VIDEOKASTERLEE - Erwin Harmes uit Middelburg heeft zondag de marathon in het Belgische Kasterlee gewonnen.

Onder de rook van Bobbejaanland pakte hij de zege op de ruim 42 km in 2 uur, 38 minuten en 55 seconden. In de eerste ronde liep hij nog tussen de halve-marathonlopers om in de tweede ronde naar de kop te gaan en zijn zege veilig te stellen met ruim twee minuten voorsprong. Nick Chavanu (2.41.22) en Jan Debie (2.41.36) vergezelden Harmes naar het podium.

Eerder dit jaar won Harmes al een marathon in Bergen op Zoom. Hij heeft ook al eens de marathons van Zeeuws-Vlaanderen en Spijkenisse op zijn naam geschreven. De Kustmarathon staat nog niet op zijn lijstje. Tijdens de laatste editie werd hij tiende.

  1. Scoringsdrift van Swift is in Nederland ongeëvenaard
    PREMIUM

    Scorings­drift van Swift is in Nederland ongeëven­aard

    MIDDELBURG - Van álle 315 Nederlandse standaardploegen scoort Swift gemiddeld veruit het meest. Na de dikke overwinningen op HKV (42-21) en VEO (40-19) heeft de Middelburgse overgangsklasser precies halverwege de zaalcompetitie een moyenne van liefst 32,3. Dat is ongekend. ,,We spelen heel direct”, legt topschutter Stephan den Boer uit. ,,We verspillen geen tijd aan onnodige passes”, voegt coach Dennis Plantinga eraan toe.