Volledig scherm
Doelman Aron van Lare uit Terneuzen vorig seizoen in actie bij Oranje onder 14. © PZC

Doelman Van Lare schuift door naar Oranje onder 15

ZEIST - Aron van Lare werkt eind deze maand een trainingsstage af met het Nederlands elftal voor spelers tot 15 jaar. De doelman uit Terneuzen, die deze zomer NAC Breda verruilde voor PSV, debuteerde vorig seizoen als jeugdinternational in Oranje onder 14. Nu schuift hij samen met een aantal andere spelers door naar Oranje onder 15.

De KNVB nodigt een groep talenten uit voor een selectiewedstrijd op dinsdag 17 oktober. Van Lare mag deze selectiewedstrijd overslaan. Op 30 en 31 oktober volgt vervolgens een tweedaagse trainingsstage. Oranje onder 15 werkt dit kalenderjaar één oefenwedstrijd af, op 18 december in en tegen Engeland. In 2018 staan twee oefenwedstrijden in en tegen Italië op de planning (15 en 17 februari 2018), net als duels met België (30 maart en 1 april) en Duitsland (3 en 5 mei).

Aron van Lare speelde in het verleden bij Terneuzen en JVOZ. Medio 2016 maakte hij de overstap naar NAC Breda, waar hij na één seizoen werd weggehaald door PSV. Bij de Eindhovense club keept hij dit seizoen in de JO15-1. De 14-jarige Van Lare debuteerde in april in Tsjechië bij Oranje onder 14 als jeugdinternational. In mei speelde hij met dat team ook nog tegen Japan.

Xavi Simons

Voor de trainingsstage van eind oktober heeft de KNVB al vijftien spelers uitgenodigd. Ajax is met zeven spelers hofleverancier, Feyenoord levert vier voetballers, van PSV is naast Aron van Lare ook zijn ploeggenoot Nawaaz Landfeld uitgenodigd. Van Arsenal komt Malcolm Ebiowei, terwijl ook Xavi Simons weer een uitnodiging heeft ontvangen. De middenvelder van Barcelona is al vier keer uitgeroepen tot beste jeugdspeler ter wereld en speelde vorig seizoen al met Aron van Lare in Oranje onder 14.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. De Nooijer: ‘Het is nu even vervelend en hectisch’
    PREMIUM

    De Nooijer: ‘Het is nu even vervelend en hectisch’

    OOST-SOUBURG - De tuin van huize De Nooijer ligt deze maandagochtend bezaaid met bladeren. ,,Gérard heeft nu genoeg tijd om die eens op te ruimen’’, zegt echtgenote Lorita met een knipoog. Een dag eerder hebben ze te horen gekregen dat de man des huizes niet langer trainer is van FC Dordrecht. De club houdt hem verantwoordelijk voor de tegenvallende resultaten en slaat, zonder hem, een andere weg in. ,,Het is niet anders’’, reageert De Nooijer even later, tussen twee telefoontjes door. ,,Nu is het even vervelend en hectisch. Maar over een paar dagen zal het een stuk rustiger zijn.’’