Volledig scherm
Novak Djokovic moest in de halve finale diep gaan. © AP

Djokovic heeft handen vol aan Schwartzman maar knokt zich naar finale

Novak Djokovic heeft zich met zijn achtste zege op een rij verzekerd van een plek in de finale van het masterstoernooi van Rome. De nummer 1 van de wereld, vorig weekend nog winnaar van het masterstoernooi van Madrid, moest diep gaan om de Argentijn Diego Schwartzman te bedwingen: 6-3 6-7 (2) 6-3.

De partij was pas net voor 23.00 uur afgelopen, terwijl de onvermoeibare Djokovic een dag eerder in de kwartfinales pas na middernacht klaar was. Zondagmiddag om 16.00 uur moet Djokovic alweer in actie komen in de finale. Daarin treft hij Rafael Nadal, die eerder op de dag de Griek Stefanos Tsitsipas klopte.

Het wordt de eerste ontmoeting tussen Djokovic en Nadal sinds de finale van de Australian Open. Die wedstrijd werd in drie sets gewonnen door Djokovic.

In 2015 won Djokovic het masterstoernooi in Italië voor het laatst. Toen versloeg hij Roger Federer in de finale. Vorig jaar ging de titel verrassend naar Nadal.

Volledig scherm
De Argentijn Diego Schwartzman moet uiteindelijk het hoofd buigen voor de nummer 1 van de wereld. © AFP
  1. Mark Boot rijdt Strandcross op karakter
    PREMIUM
    video

    Mark Boot rijdt Strand­cross op karakter

    VLISSINGEN - Ronkende motoren, opstuivend zand en een nazomers zonnetje kregen de duizenden toeschouwers gisteren voorgeschoteld tijdens de Strandcross, het jaarlijkse motorsportevenement aan de Walcherse kust. ,,Zelfs als je niks van crossen weet, zie je hoe zwaar dit is”, stelde Mark Boot na afloop. Hij verwees onder meer naar het ‘mulle zand’. ,,Als je elk weekend rijdt, ben je fit genoeg. Voor amateurs is dit echt ontzettend zwaar.”