Volledig scherm
PREMIUM
Brian Van Goethem na de finish van de vierde etappe in de Ronde van Spanje. © BELGA

De Vuelta uitrijden, dat blijft het hoofddoel voor Brian van Goethem

PAU - De eerste negen etappes van de Ronde van Spanje zitten erop. Voor Brian van Goethem is de start van de Vuelta extra bijzonder geweest, aangezien het zijn debuut was in een grote ronde. Dat is hem vooralsnog goed meegevallen. ,,Ik heb eigenlijk geen enkele slechte dag gehad en ben nooit in de problemen geweest. In die zin is het me dus allemaal meegevallen”, is de eerste indruk van de 28-jarige renner uit Philippine.

Hoewel Van Goethem al diverse grote klassiekers heeft gereden, zoals de Ronde van Vlaanderen en Parijs-Roubaix, is deelname aan een grote ronde ook voor hem compleet nieuw. ,,Het is toch wel een andere manier van koersen”, weet hij nu. ,,Bovendien is het voor een renner als ik lastig in Spanje. Het is een andere omgeving dan bijvoorbeeld België of Nederland, wat ik gewend ben. Je ziet in zo’n grote ronde weinig renners van hetzelfde kaliber als ik. Dat zegt genoeg over de wedstrijd. Dat maakt het extra zwaar, maar ik mag vooralsnog niet klagen.”

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Overwinning Hoek kost toch nog heel veel kracht
    DERDE DIVISIE/VIDEO

    Overwin­ning Hoek kost toch nog heel veel kracht

    RIJSSEN – Toen Roycel James na 51 minuten uit een vrije trap de 0-3 binnenschoot, leek er geen vuiltje aan de lucht voor Hoek. De ploeg van Lieven Gevaert leek Excelsior’31 eenvoudig over de knie te leggen, maar kwam uiteindelijk nog bedrogen uit. De thuisploeg kwam terug tot 2-3 en was na de rode kaart voor Michel Gerritsen Mulkes zelfs nog dicht bij de gelijkmaker. Die viel niet, dankzij een fantastische reflex van doelman Jordi de Jonghe.

Live Voetbal

home logo RKC WaalwijkRKC
EINDE
1-2
AjaxAJA
away logo
home logo AZAZ
EINDE
2-4
sc HeerenveenHEE
away logo
home logo FC TwenteTWE
EINDE
0-1
Willem IIWIL
away logo