Volledig scherm
© ANP

'Coach Anema en Bergsma trekken stekker uit schaatsploeg Clafis'

Jorrit Bergsma en zijn trainer Jillert Anema hebben gebroken met het schaatsteam van Clafis. De zilveren medaillewinnaar op de tien kilometer van Pyeongchang 2018 en diens coach verlaten uit onvrede de stichting achter de ploeg Windkr8 8. Daarmee lijkt een einde te zijn komen aan het voortbestaan van de professionele langebaanploeg en het daaraan gekoppelde marathonteam van A-ware.

Dat meldt de Telegraaf vandaag. De dertien andere schaatsers die deel uitmaken van Anema’s trainingsgroep, onder wie Irene Schouten en Carien Kleibeuker, volgen het voorbeeld van Anema en Bergsma. 

De coach en de schaatser willen verder onder de vlag van een nieuwe sponsor, waarnaar momenteel wordt gezocht. ,,De breuk met geldschieter Bert Jonker is definitief’’, zegt Anema in de krant. ,,Het is voor ons onmogelijk om nog langer met deze man samen te werken.’’

Clafis was een van de weinige ploegen die ook volgend jaar door leken te gaan in het professioneel schaatsen, dat kampt met een nijpend tekort aan sponsoren.

  1. Toestand Robbert de Greef nog steeds kritiek, maar hoopgevend

    Toestand Robbert de Greef nog steeds kritiek, maar hoopgevend

    PHILIPPINE - Wat een groot wielerfeest had moeten worden, eindigde eind maart desastreus. De 50ste editie van de Omloop van de Braakman was nog maar net onderweg, toen Robbert de Greef op de kasseien van de Timmermansweg een hartstilstand kreeg. Drie weken later ligt de 27-jarige renner van het Alecto Cycling Team nog steeds in een kunstmatige coma, maar er is hoop. ,,Mocht zijn situatie verbeteren, komt hij in aanmerking voor een donorhart”, meldt zijn ploeg.

Live Voetbal

home logo FC GroningenGRO
EINDE
0-1
AjaxAJA
away logo
home logo FC EmmenEMM
EINDE
2-0
FC UtrechtUTR
away logo
home logo VitesseVIT
EINDE
4-1
PEC ZwolleZWO
away logo
home logo FeyenoordFEY
EINDE
2-1
AZAZ
away logo
home logo VVV-VenloVVV
EINDE
4-1
De GraafschapGRA
away logo