Volledig scherm
© ANP

'Coach Anema en Bergsma trekken stekker uit schaatsploeg Clafis'

Jorrit Bergsma en zijn trainer Jillert Anema hebben gebroken met het schaatsteam van Clafis. De zilveren medaillewinnaar op de tien kilometer van Pyeongchang 2018 en diens coach verlaten uit onvrede de stichting achter de ploeg Windkr8 8. Daarmee lijkt een einde te zijn komen aan het voortbestaan van de professionele langebaanploeg en het daaraan gekoppelde marathonteam van A-ware.

Dat meldt de Telegraaf vandaag. De dertien andere schaatsers die deel uitmaken van Anema’s trainingsgroep, onder wie Irene Schouten en Carien Kleibeuker, volgen het voorbeeld van Anema en Bergsma. 

De coach en de schaatser willen verder onder de vlag van een nieuwe sponsor, waarnaar momenteel wordt gezocht. ,,De breuk met geldschieter Bert Jonker is definitief’’, zegt Anema in de krant. ,,Het is voor ons onmogelijk om nog langer met deze man samen te werken.’’

Clafis was een van de weinige ploegen die ook volgend jaar door leken te gaan in het professioneel schaatsen, dat kampt met een nijpend tekort aan sponsoren.

  1. Rollercoaster leidt Brian van Goethem naar de Vuelta
    PREMIUM

    Rollercoas­ter leidt Brian van Goethem naar de Vuelta

    PHILIPPINE - Een rollercoaster, zo beschrijft wielrenner Brian van Goethem de periode waarin hij zich bevindt. Begin deze maand was er tragisch nieuws, toen zijn ploeggenoot Bjorg Lambrecht na een zware valpartij in de Ronde van Polen het leven liet. Kort daarna werd hij door zijn ploeg opgeroepen voor de Vuelta, de eerste grote ronde in zijn carrière. ,,Natuurlijk was ik daar blij mee, maar het is een verschrikkelijke periode geweest.”