Volledig scherm
© ANP

'Coach Anema en Bergsma trekken stekker uit schaatsploeg Clafis'

Jorrit Bergsma en zijn trainer Jillert Anema hebben gebroken met het schaatsteam van Clafis. De zilveren medaillewinnaar op de tien kilometer van Pyeongchang 2018 en diens coach verlaten uit onvrede de stichting achter de ploeg Windkr8 8. Daarmee lijkt een einde te zijn komen aan het voortbestaan van de professionele langebaanploeg en het daaraan gekoppelde marathonteam van A-ware.

Dat meldt de Telegraaf vandaag. De dertien andere schaatsers die deel uitmaken van Anema’s trainingsgroep, onder wie Irene Schouten en Carien Kleibeuker, volgen het voorbeeld van Anema en Bergsma. 

De coach en de schaatser willen verder onder de vlag van een nieuwe sponsor, waarnaar momenteel wordt gezocht. ,,De breuk met geldschieter Bert Jonker is definitief’’, zegt Anema in de krant. ,,Het is voor ons onmogelijk om nog langer met deze man samen te werken.’’

Clafis was een van de weinige ploegen die ook volgend jaar door leken te gaan in het professioneel schaatsen, dat kampt met een nijpend tekort aan sponsoren.

  1. Brian van Goethem mikt opnieuw op het voorjaar
    PREMIUM

    Brian van Goethem mikt opnieuw op het voorjaar

    MALLORCA – Terwijl zijn ploeggenoot Caleb Ewan al meermaals juichte aan de andere kant van de wereld in Australië, begint Brian van Goethem zijn wielerseizoen evenals vorig jaar op Mallorca. Na een debuutjaar met ‘ups-and-downs’ bij Lotto Soudal, staat hij aan de vooravond van een cruciaal wielerseizoen met als doel contractverlenging afdwingen. ,,We zien wel hoe het loopt, ik ben er nog niet te veel mee bezig”, blijft de 28-jarige renner uit Terneuzen nuchter.

Live Voetbal

home logo Fortuna SittardFOR
EINDE
FeyenoordFEY
away logo