Kim Clijsters.
Volledig scherm
Kim Clijsters. © EPA

Clijsters (36) verliest van Muguruza bij langverwachte comeback

VideoKim Clijsters heeft bij haar rentree op de tennisbaan in Dubai een nederlaag geleden tegen Garbiñe Muguruza. De 36-jarige Belgische, die in 2012 haar laatste officiële wedstrijd speelde, verloor met 6-2, 7-6 (6) van de nummer 16 van de wereld.

Het leek een eenzijdig duel te worden, maar Clijsters vocht zich in de tweede set knap terug. De winnares van vier grandslamtoernooien maakte een 3-0-achterstand ongedaan en er ontstond een boeiend gevecht. Clijsters stond met 5-4 en 6-5 voor, maar moest Muguruza na het tweede wedstrijdpunt in de tiebreak feliciteren. De tweede set duurde maar liefst 66 minuten, terwijl de eerste set amper een half uur in beslag nam.

In september van vorig jaar baarde Clijsters opzien door zeven jaar na haar laatste duel een comeback aan te kondigen. Ze wilde al deelnemen aan de Australian Open, maar het eerste grandslamtoernooi van het jaar kwam te vroeg.

Clijsters werd voorafgaand aan het toernooi in Dubai in de eerste ronde gekoppeld aan Kiki Bertens, maar de Nederlandse besloot zich terug te trekken voor het toernooi van Dubai. Door de afmelding van Bertens nam Muguruza in het schema de plek van Bertens in.

,,Het was een speciale wedstrijd voor me”, zei Muguruza. ,,Kim kan ongelooflijk goed spelen, dus ik verwachtte een moeilijk duel.”

Clijsters, begeleid door de Nederlander Fred Hemmes jr., won in 2005, 2009 en 2010 de US Open en was in 2011 de beste op de Australian Open. Ze is de voormalig nummer 1 van de wereld.

WTA on Twitter

@Clijsterskim ends a phenomenal rally at the net 🤩 #DDFTennis https://t.co/D4OKRRgEBz

WTA on Twitter

Powerful forehands from @Clijsterskim 👊 #DDFTennis https://t.co/JHkNro0qv3

Volledig scherm
© AFP
Volledig scherm
© AFP
Garbiñe Muguruza.
Volledig scherm
Garbiñe Muguruza. © EPA
 1. Sporters en clubs missen elkaar: ‘Verenigen doe je samen. Dat gaat nu even niet’
  PREMIUM
  reportage

  Sporters en clubs missen elkaar: ‘Verenigen doe je samen. Dat gaat nu even niet’

  ARNEMUIDEN - Nergens is waarschijnlijk de ‘korvendichtheid’ zo groot als in Arnemuiden. Maak je een ronde door het Walcherse dorp, dan zie je overal knalgele manden boven de schuttingen uitsteken. Nu er vanwege het coronavirus niet in clubverband gesport mag worden, biedt dat uitkomst voor veel leden van TOP. Maar daarmee is ook meteen het enige positieve genoemd. De club krijgt - net als alle andere - een grote klap te verwerken.
 2. Als het aan De Visser ligt, laat VC Vlissingen de zondagtak vallen
  PREMIUM

  Als het aan De Visser ligt, laat VC Vlissingen de zondagtak vallen

  VLISSINGEN - Samen met Rob Vergouwen hield Johan de Visser in 2010 VC Vlissingen in leven. In de jaren die volgden groeide zakenman De Visser bij de Walcherse voetbalvereniging uit tot een belangrijke steunpilaar. Die tijd is nu voorbij, benadrukt hij tijdens een interview meerdere keren. Als het aan De Visser ligt stopt VC Vlissingen met de zondagtak en wordt er geld en energie in de uitgeholde jeugdafdeling gestoken. Al heeft hij binnen het bestuur van de club nog weinig medestanders. ,,Want VC Vlissingen wordt geregeerd door emotie.’’