Volledig scherm
Robin Haase. © ANP

Challengertoernooi duurt voor Haase slechts 67 minuten

Het challengertoernooi van Banja Luka duurde voor Robin Haase slechts 67 minuten. Hij liet zich in de tweede ronde op het Bosnische gravel verrassen door de Italiaan Gian Marco Moroni: 6-1, 6-4. 

Haase hoefde in de eerste ronde niet in actie te komen vanwege zijn geplaatste status. Die maakte hij tegen de nummer 279 van de wereld niet waar. Inmiddels is Haase afgezakt naar de 156ste plaats op de mondiale ranglijst. 

Daarom is Haase veroordeeld tot het spelen van challengertoernooien. Dat gaat hem niet al te best af. Eerder dit jaar deed hij ook al een keer mee aan een challenger en ook toen verloor hij zijn eerste partij. 

Tallon Griekspoor wist zich in Banja Luka wel te plaatsen voor de derde ronde. De nummer 187 van de wereld won met 7-5, 4-6, 6-3 van de Fransman Fabien Reboul.

  1. Voormalig Brits tennistalent hervindt spelplezier in Zeeland
    PREMIUM

    Voormalig Brits tennista­lent hervindt spelple­zier in Zeeland

    TERNEUZEN – Helen Rabot (25) en Kelsey van den Hemel (17) trainen iedere week in Racketcentrum Terneuzen en onlangs wonnen ze op hun sloffen het Dullaert Dubbel toernooi. Op zich allemaal niet zo bijzonder, ware het niet dat de Engelse Rabot op haar veertiende tot de top van Engeland behoorde. Zo speelde ze bijvoorbeeld tegen de huidige Britse proftennissters Katie Boulter, Harriet Dart en Katy Dunne, bekende namen uit het Britse Fed Cup team. Rabot pakte in oktober het racket weer ter hand. In Hulst speelde ze haar eerste wedstrijden sinds zes jaar.

Live Voetbal

home logo NapoliNAP
EINDE
1-1
BarcelonaBAR
away logo
home logo ChelseaCHE
EINDE
0-3
FC Bayern MünchenFCB
away logo