Bradley de Nooijer, speler van Viitorul Constanta.
Volledig scherm
PREMIUM
Bradley de Nooijer, speler van Viitorul Constanta. © PZC

Bradley de Nooijer onder ‘halfgod’ Hagi uitgegroeid tot volwassen profvoetballer

CLUJ-NAPOCA - Als trainer Gheorghe Hagi van FC Viitorul dik drie kwartier voor de aftrap de toendra van het Dr. Constantin Radulescustadion betreedt voor een televisie-interview, toveren de stewards van CFR Cluj razendsnel hun ouderwetse Nokia uit de broekzak. Van grote afstand proberen ze de grootste Roemeense voetballer aller tijden vast te leggen voor hun fotoarchief.

Hagi (55) gaat bijna in het hele Oost-Europese land door het leven als halfgod. Bradley de Nooijer kijkt daarom nergens meer van op. De voetballer uit Oost-Souburg is bezig aan zijn derde seizoen onder de ‘Maradona van de Karpaten’. Na de overstap van FC Dordrecht naar FC Viitorul heeft De Nooijer (22) zich onder Hagi ontwikkeld van talentvolle linksback tot volwassen vleugelverdediger.

Geruchten

Er gaan daarom al langer geruchten over een aanstaande transfer van de Zeeuw. Afgelopen winter zou FC Zürich uit Zwitserland grote belangstelling hebben getoond. ,,Ja, geruchten, geruchten”, zegt De Nooijer lachend na de uitwedstrijd tegen koploper Cluj (0-0). ,,Kijk, natuurlijk hoop ik dat ik een mooie transfer kan maken. Maar daar focus ik me nu echt niet op. Ik zit met mijn hoofd nog bij deze club. Ik doe mijn best, speel mijn wedstrijdjes en dan zie ik het komende zomer allemaal wel.”

Quote

Ik ben hier veranderd, volwassen geworden. Thuis is toch alles anders.

Bradley de Nooijer (22)
 1. Sporters en clubs missen elkaar: ‘Verenigen doe je samen. Dat gaat nu even niet’
  PREMIUM
  reportage

  Sporters en clubs missen elkaar: ‘Verenigen doe je samen. Dat gaat nu even niet’

  ARNEMUIDEN - Nergens is waarschijnlijk de ‘korvendichtheid’ zo groot als in Arnemuiden. Maak je een ronde door het Walcherse dorp, dan zie je overal knalgele manden boven de schuttingen uitsteken. Nu er vanwege het coronavirus niet in clubverband gesport mag worden, biedt dat uitkomst voor veel leden van TOP. Maar daarmee is ook meteen het enige positieve genoemd. De club krijgt - net als alle andere - een grote klap te verwerken.
 2. Als het aan De Visser ligt, laat VC Vlissingen de zondagtak vallen
  PREMIUM

  Als het aan De Visser ligt, laat VC Vlissingen de zondagtak vallen

  VLISSINGEN - Samen met Rob Vergouwen hield Johan de Visser in 2010 VC Vlissingen in leven. In de jaren die volgden groeide zakenman De Visser bij de Walcherse voetbalvereniging uit tot een belangrijke steunpilaar. Die tijd is nu voorbij, benadrukt hij tijdens een interview meerdere keren. Als het aan De Visser ligt stopt VC Vlissingen met de zondagtak en wordt er geld en energie in de uitgeholde jeugdafdeling gestoken. Al heeft hij binnen het bestuur van de club nog weinig medestanders. ,,Want VC Vlissingen wordt geregeerd door emotie.’’