Volledig scherm
PREMIUM
Kiki Bertens in actie in Brisbane twee weken geleden, één van de opwarmtoernooien voor de Australian Open. © Getty Images

Bertens gaat voor grand slam-titel: ‘Ik voel me sterk’

InterviewEen nieuwe kledingsponsor, een extra fysiotherapeut en een ring aan haar linkerhand. Maar er is meer veranderd voor Kiki Bertens in 2019. In Sydney klinkt voor het eerst zowaar enige bravoure. Aan de vooravond van de Australian Open beseft ze dat een grandslamtitel niet ondenkbaar is.

Door Rik Spekenbrink

Ze geeft het grif toe. Kiki Bertens heeft een zwak voor tradities. Als jong meisje wist ze al dat ze wilde trouwen en, als het haar gegeven is, een paar kinderen zou willen krijgen. Dat eerste gaat alvast gebeuren, getuige de ring aan haar vinger, die zelfs tijdens het tennissen te zien is. ,,Ik heb er totaal geen last van, dus ik houd hem mooi om”, glundert Bertens op het olympisch tennispark van Sydney. Ze is deze week goedgehumeurd, maar als het over haar aanstaande huwelijk met Remko de Rijke gaat, glimt ze helemaal van oor tot oor. 

  1. Sven de Wilde uit Hulst schudt de spieren van de internationals van Guinee los
    PREMIUM

    Sven de Wilde uit Hulst schudt de spieren van de internatio­nals van Guinee los

    HULST - Terwijl het zonnetje het bezoek aan het terras al zeer aangenaam maakt, gaat ook de lach op zijn gezicht nog wat extra schijnen. Plots een appje van Ibrahima Traoré. Traoré, aanvoerder van Guinee en aanvaller bij het Duitse Borussia Mönchengladbach. ,,Kijk, ook dit dan weer hé. Het hele avontuur; ik kan het eigenlijk nog steeds niet geloven”, zo vat de 25-jarige Sven de Wilde zijn verhaal samen.