Volledig scherm
Spelers van Ajax met de kampioensschaal bij de ArenA. © ANP

Ajax-bus met hard gezang onthaald bij de ArenA

Bij de Johan Cruijff ArenA in Amsterdam hebben enkele honderden Ajax-fans de spelersbus opgewacht. Met fakkels, vuurwerk en hard gezang werden de Ajax-spelers bij hun thuisstadion onthaald. 

Pas na 01.00 uur arriveerde de bus, die onderweg was vanuit Doetinchem. Daar won Ajax met 4-1 van De Graafschap, waarmee de Amsterdammers de 34e titel binnensleepten.

Bij het Ajax-stadion was een officieuze huldiging, het echte feest vindt donderdagmiddag plaats op het Museumplein in de hoofdstad. De voetbalkampioenen lieten triomfantelijk de schaal alvast aan de supporters zien. Onderweg werden de spelers al op bruggen over de snelweg toegejuicht met vlaggen en vuurwerk door uitzinnige voetbalfans.

Ook in Amsterdam werd woensdagavond al op diverse plekken feest gevierd, zoals op het Leidseplein en het Koningsplein. Volgens de politie verloopt alles rustig.

  1. Sven de Wilde uit Hulst schudt de spieren van de internationals van Guinee los
    PREMIUM

    Sven de Wilde uit Hulst schudt de spieren van de internatio­nals van Guinee los

    HULST - Terwijl het zonnetje het bezoek aan het terras al zeer aangenaam maakt, gaat ook de lach op zijn gezicht nog wat extra schijnen. Plots een appje van Ibrahima Traoré. Traoré, aanvoerder van Guinee en aanvaller bij het Duitse Borussia Mönchengladbach. ,,Kijk, ook dit dan weer hé. Het hele avontuur; ik kan het eigenlijk nog steeds niet geloven”, zo vat de 25-jarige Sven de Wilde zijn verhaal samen.