Volledig scherm
Spelers van Ajax met de kampioensschaal bij de ArenA. © ANP

Ajax-bus met hard gezang onthaald bij de ArenA

Bij de Johan Cruijff ArenA in Amsterdam hebben enkele honderden Ajax-fans de spelersbus opgewacht. Met fakkels, vuurwerk en hard gezang werden de Ajax-spelers bij hun thuisstadion onthaald. 

Pas na 01.00 uur arriveerde de bus, die onderweg was vanuit Doetinchem. Daar won Ajax met 4-1 van De Graafschap, waarmee de Amsterdammers de 34e titel binnensleepten.

Bij het Ajax-stadion was een officieuze huldiging, het echte feest vindt donderdagmiddag plaats op het Museumplein in de hoofdstad. De voetbalkampioenen lieten triomfantelijk de schaal alvast aan de supporters zien. Onderweg werden de spelers al op bruggen over de snelweg toegejuicht met vlaggen en vuurwerk door uitzinnige voetbalfans.

Ook in Amsterdam werd woensdagavond al op diverse plekken feest gevierd, zoals op het Leidseplein en het Koningsplein. Volgens de politie verloopt alles rustig.

  1. PSV ziet potentie in keeper Van Lare (16) en beloont jonge Zeeuw met contract
    PREMIUM

    PSV ziet potentie in keeper Van Lare (16) en beloont jonge Zeeuw met contract

    EINDHOVEN - Dat PSV veel potentie in hem ziet, was de afgelopen jaren al duidelijk geworden. Aron van Lare (16) behoort tot de talentvolste jeugdkeepers in Nederland en stond de afgelopen seizoenen vaak onder de lat bij Oranje onder 14, 15 en 16. Donderdagavond tekende de Terneuzenaar zijn eerste contract bij de Eindhovense club, waardoor hij ook de komende drie seizoenen aan PSV verbonden is. Over zijn ambities is hij duidelijk. ,,Het eerste halen is en blijft mijn doel.’’