Spelers van Ajax met de kampioensschaal bij de ArenA.
Volledig scherm
Spelers van Ajax met de kampioensschaal bij de ArenA. © ANP

Ajax-bus met hard gezang onthaald bij de ArenA

Bij de Johan Cruijff ArenA in Amsterdam hebben enkele honderden Ajax-fans de spelersbus opgewacht. Met fakkels, vuurwerk en hard gezang werden de Ajax-spelers bij hun thuisstadion onthaald. 

Pas na 01.00 uur arriveerde de bus, die onderweg was vanuit Doetinchem. Daar won Ajax met 4-1 van De Graafschap, waarmee de Amsterdammers de 34e titel binnensleepten.

Bij het Ajax-stadion was een officieuze huldiging, het echte feest vindt donderdagmiddag plaats op het Museumplein in de hoofdstad. De voetbalkampioenen lieten triomfantelijk de schaal alvast aan de supporters zien. Onderweg werden de spelers al op bruggen over de snelweg toegejuicht met vlaggen en vuurwerk door uitzinnige voetbalfans.

Ook in Amsterdam werd woensdagavond al op diverse plekken feest gevierd, zoals op het Leidseplein en het Koningsplein. Volgens de politie verloopt alles rustig.

  1. ‘Je moet als club dicht bij jezelf blijven’
    PREMIUM

    ‘Je moet als club dicht bij jezelf blijven’

    ROOSENDAAL - De afspraak vindt plaats op een bankje voor het station in Roosendaal, onder een stralende zon. Het is eind mei, de horeca is nog gesloten en Youssif Hamzaoui reist deze dag zoals altijd met de trein door Nederland. Onderwerp van gesprek? Zijn afscheid als voorzitter van Groene Ster Vlissingen, de zaalvoetbalclub waar hij zes jaar aan het roer heeft gestaan. ,,Binnen een vereniging heb je om de zoveel jaar bestuurlijk nieuw elan en dynamiek nodig.’’