Patrick de Sutter uit Oostburg was in september 2019 één van de vele Zeeuwse deelnemers aan de Zwintriathlon.
Volledig scherm
Patrick de Sutter uit Oostburg was in september 2019 één van de vele Zeeuwse deelnemers aan de Zwintriathlon. © Peter Nicolai

Zwintriathlon en Halve Triatlon verzet naar september 2021

De Zwintriathlon en de Halve Triatlon, die voor begin september op de kalender stonden, zijn verplaatst naar 2021. Dat hebben de colleges van de gemeenten Knokke-Heist en Sluis besloten vanwege het coronavirus en de maatregelen om verspreiding van het virus tegen te gaan. De Zwintriathlon stond voor woensdag 2 september gepland, de Halve Triatlon zou drie dagen later plaatsvinden.

Het kabinet maakte onlangs bekend dat grote evenementen tot 1 september 2020 niet mogen plaatsvinden. Over de periode daarna is nog weinig bekend. Gezien de huidige situatie, de benodigde voorbereidingen en de toekomstige onzekerheden is het niet mogelijk om deze twee wedstrijden onder veilige omstandigheden voor alle deelnemers, medewerkers en toeschouwers te organiseren, laat de gemeente Sluis weten. ‘De gezondheid van ons allemaal heeft hierbij de hoogste prioriteit’.

Monique Nobus uit Aardenburg in 2018 in actie tijdens het fietsonderdeel.
Volledig scherm
Monique Nobus uit Aardenburg in 2018 in actie tijdens het fietsonderdeel. © Peter Nicolai

,,Wij vinden het jammer dat de Zwintriathlon en de Halve Triatlon dit jaar niet door kunnen gaan‘’, zegt wethouder Rian de Feijter van de gemeente Sluis. ,,In goed overleg met het gemeentebestuur van Knokke-Heist hebben we deze beslissing genomen. Hoewel er geleidelijk aan meer versoepeling komt in de maatregelen, is de toekomst te onzeker om alle voorbereidingen voor de twee wedstrijden door te laten gaan. Onder andere de huidige omstandigheden waarin grenzen zijn afgesloten, de verschillende regelgeving in Nederland en België en de onzekerheid voor de toekomst hebben ons dit besluit doen nemen. De gezondheid van iedereen staat voorop. Ik hoop volgend jaar alle triatleten, medewerkers en toeschouwers weer in goede gezondheid op de mooie parkoersen in onze regio te mogen begroeten.”

Quote

In goed overleg met het gemeentebe­stuur van Knok­ke-Heist hebben we deze beslissing genomen

Rian de Feijter, wethouder in de gemeente Sluis

Triatleten die zich al hadden ingeschreven voor de Zwintriathlon of de Halve Triatlon zijn door de Sportdienst van de gemeente Knokke-Heist op de hoogte gebracht van de annulering. Deelnemers die het inschrijfgeld al hebben betaald, hebben de keuze om het bedrag terug te krijgen of om zijn/haar inschrijving om te zetten naar de volgende editie in 2021. Meer informatie is te vinden op www.zwintriathlon.be.

 1. BC Vlissingen na één seizoen terug in eerste divisie

  BC Vlissingen na één seizoen terug in eerste divisie

  VLISSINGEN - De basketballers van BC Vlissingen zijn gepromoveerd naar de eerste divisie. Het team van coach Benjamin Steenbeek stond bij het afbreken van de competitie vanwege het coronavirus op de eerste plaats. Omdat er nog vijf wedstrijden te spelen waren, wees de NBB geen kampioenen aan en was er veel onduidelijkheid over de promotie en de degradatie. Door de eerste divisies uit te breiden van twaalf naar veertien teams, kwam er extra ruimte om te promoveren.
 2. ‘Corona? Het lijkt of het hier niet meer speelt’
  PREMIUM

  ‘Corona? Het lijkt of het hier niet meer speelt’

  PHAN RANG-THÁP CHÀM - Davy Scheffers is nog één van de weinige toeristen in Vietnam. De 28-jarige Zierikzeeënaar reisde eind januari naar surfhotspot Phan Rang-Tháp Chàm, waar hij twee maanden dacht te gaan trainen. Nu zit hij er nog steeds. ,,Ik heb onlangs mijn visum maar verlengd tot augustus”, vertelt hij vanuit zijn appartement. ,,Er gaan nog steeds geen vluchten naar Europa. Kans op repatriëring zie ik voorlopig niet.”