Volledig scherm
Kylian Oosterveen © Sandy Pleyte Fotografie

Zwemmers DZK komen sterk uit de startblokken bij competitiestart

VLISSINGEN – De zwemmers van De Zeeuwse Kust (DZK) uit Vlissingen beleefden in de eerste competitieronde van het nieuwe seizoen een prima start. De ploeg van hoofdtrainer Emmanuel Solé nestelde zich in de A-klasse met 5678,20 punten op de derde positie in de tussenstand.

DZK zwom vorig jaar nog in de hoofdklasse, het hoogste clubniveau van Nederland. Een klasse lager lieten de Vlissingers in de openingswedstrijd meteen zien dat zij met de beste teams mee kunnen.

In het Vrijburgbad waren Hieronymus (hoofdklasse) en MNC Dordrecht (A-klasse) de opponenten. De Dordechtenaren voeren de ranglijst aan met 5625,87 punten. Het Rotterdamse Albion WSS volgt op plek 2 met 13 seconden voorsprong op DZK.

Een aantal DZK-zwemmers verkeerden al vroeg in het seizoen in vorm. Dat resulteerde onder meer in acht overwinningen. Zo greep Kalle van Gemert (heren senioren) de winst op de 100 meter schoolslag en wisselslag. Kylian Oosterveen (junioren 2) zegevierde op de 100 meter vlinderslag en 200 meter rugslag.

Op de schoolslag waren Shanna Joppe (junioren 4, 100 meter) en Guido Brink (jeugd 2, 200 meter) niet te kloppen. Dat gold ook voor de estafetteteams op de 4x100 meter vrije slag (meisjes junioren 4) en 4x100 meter wisselslag (heren).

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Mark Boot rijdt Strandcross op karakter
    PREMIUM
    video

    Mark Boot rijdt Strand­cross op karakter

    VLISSINGEN - Ronkende motoren, opstuivend zand en een nazomers zonnetje kregen de duizenden toeschouwers gisteren voorgeschoteld tijdens de Strandcross, het jaarlijkse motorsportevenement aan de Walcherse kust. ,,Zelfs als je niks van crossen weet, zie je hoe zwaar dit is”, stelde Mark Boot na afloop. Hij verwees onder meer naar het ‘mulle zand’. ,,Als je elk weekend rijdt, ben je fit genoeg. Voor amateurs is dit echt ontzettend zwaar.”