De Zwartepolder Zeezwemtocht van Breskens naar Cadzand gaat woensdagavond niet door.
Volledig scherm
De Zwartepolder Zeezwemtocht van Breskens naar Cadzand gaat woensdagavond niet door. © Lex de Meester

Zwartepolder Zeezwemtocht vanwege hoge golven en wind afgelast

BRESKENS - De Zwartepolder Zeezwemtocht gaat woensdagavond niet door. De organisatie heeft geen toestemming gekregen, omdat de veiligheid niet gegarandeerd kan worden door de ‘meeste ongunstige omstandigheden’ waar ze momenteel aan de West-Zeeuws-Vlaamse kust mee te maken hebben. Er zouden 228 zwemmers deelnemen aan de zes kilometer lange zeezwemtocht.

 1. Dallinga opent het biljartseizoen met royale winst

  Dallinga opent het biljartsei­zoen met royale winst

  Eredivisie. Dallinga.com – Stichting Topbiljart Zundert 6-2: Het was de dag van de definitieve terugkeer van Jean Paul de Bruijn bij het driebandenteam van Dallinga.com. De lakproef voor de thuisploeg moest worden afgelegd tegen Stichting Topbiljart Zundert. Voor de pauze was er nog sprake van evenwicht toen een stroef draaiende Berry Dallinga het moest afleggen tegen ‘coming man‘ Sam van Etten met 31-40 in 38 beurten. Op de andere tafel speelde Peter de Bakker een formidabele wedstrijd tegen zijn landgenoot Francis Forton. Met series van 3x4, 5 en 8 werd Forton in het pak gedaan. Na de pauze begonnen thuisspeler Steven van Acker en Rik van Beers aarzelend aan hun partij maar toen bij een tussenstand van 27-26 Van Beers zeven nullen produceerde was Van Acker vertrokken en pakte de winst met 40-30 in 42.
 2. 
Alleen je kinderen opvoeden: kinderpsychiater geeft tips
  PREMIUM

  Alleen je kinderen opvoeden: kinderpsy­chi­a­ter geeft tips

  Niemand start een gezin met het idee dat het zal uitdraaien op een scheiding. Ook Charlotte (31) had het niet makkelijk om het voltijdse moederschap los te laten. ,,Andere alleenstaande moeders zeiden dat het wel zou wennen, en ze hadden gelijk: ik heb mijn draai gevonden. Mao en Niloh zijn gelukkig, en met de kat erbij vormen wij een team van vier.” Ze legt uit hoe de regeling met haar partner verloopt, en ook kinderpsychiater Peter Adriaenssens geeft advies rond co-ouderschap.