Zusjes Van Anrooij nemen beiden brons mee uit Sint Michielsgestel

SINT MICHIELSGESTEL - Lindy van Anrooij is derde geworden tijdens het NK veldrijden voor beloftes bij de vrouwen. Een dag eerder, op zaterdag, pakte haar zusje Shirin (14) al brons bij de nationale titelstrijd voor nieuwelingen-vrouwen.

Lindy van Anrooij wist voorafgaand aan de wedstrijd al dat het een zware kluif zou worden. Winnen lukte haar niet, maar ze eindigde wel op het podium. De Kapelse moest alleen winnares Annemarie Worst uit Nunspeet en de Rotterdamse Ceylin del Carmen Alvarado voor zich dulden. Aimée Schoe uit Vrouwenpolder werd in deze klasse veertiende.

Shirin van Anrooij ging de wedstrijd in het Brabantse Sint-Michielsgestel zaterdag met een ander gevoel tegemoet. Zij won dit seizoen al achttien keer, was titelhoudster en gold dus als de favoriete. Toch lukte het haar niet te winnen. Ze werd derde achter Fleur van der Peet (Den Haag) en Puck Pieterse (Amersfoort).

Zeeuwse resultaten
De enige Zeeuw die verder in de buurt van een medaille kwam, was Milan Vader. De uit Middelburg afkomstige coureur eindigde op de vijfde plaats tijdens de beloftenkoers bij de mannen en kwam daarmee net tekort voor een podiumplaats. De eindzege ging naar Joris Nieuwenhuis uit Zelhem. Tim Janssen uit Goes finishte in dezelfde klasse op de veertiende plek. Marvin Runhaar uit Kapelle werd 28ste.

Bij de elite-vrouwen, de hoogste klasse, kwam Anne Terpstra - afkomstig uit Zierikzee maar woonachtig in Apeldoorn - niet in de buurt van de bovenste plaatsen. Vorig jaar zomer kwam ze in Rio de Janeiro nog in actie tijdens de Olympische mountainbike-wedstrijd, maar tijdens het NK veldrijden moest ze het doen met een plaats in de onderste regionen. Ze werd 25ste.

Zoë Mulder uit Kapelle kwam bij de junior-vrouwen net tekort voor een plaats bij de beste tien. Ze eindigde op de twaalfde plek. Haar dorpsgenoot Jarmo Visser werd 23ste bij de junior-mannen. In de amateur/sportklasse reed Jacob de Roo uit Biezelinge een verdienstelijke wedstrijd. Hij finishte net bij de beste tien, op de negende plaats. Daan de Jonge uit Axel eindigde elf plaatsen lager dan zijn provinciegenoot, op plaats twintig.