Volledig scherm
Vorig jaar werd Lisa Klein (links) tweede in de BeNe Ladies Tour, achter Marianne Vos (midden). Zondag was ze zelf de beste. © Cor Vos

Zonder Marianne Vos is Lisa Klein de beste in de BeNeLadies Tour

ZELZATE - Vorig jaar moest ze Marianne Vos voor zich dulden op het podium van de BeNe Ladies Tour, maar zondag stond de Duitse Lisa Klein in Zelzate zelf op het hoogste treetje. De laatste etappe werd in de eindsprint gewonnen door Lorena Wiebes.

Na een enerverende vierdaagse rittenkoers nam de net 23 jaar geworden Klein de Nederlandse Amy Pieters (11 tellen achterstand) en de Zwitserse Marlen Reusser (24 tellen achterstand) mee naar het podium.

Klein legde de basis voor haar eindzege in de ritten tegen de klok. Donderdag won ze in Utrecht de proloog en zaterdagavond ook de individuele tijdrit in Watervliet. Zowel in de rit zaterdag vanuit Sluis als vrijdag de eerste etappe naar Roosendaal finishte ze in de top 10.

Met de winst schaarde Klein zich in een indrukwekkend rijtje winnaressen. In 2014 won de Zweedse veelvraat Emma Johansson, vervolgens was de Belgische Jolien d’Hoore twee keer de sterkste (2015 en 2016), gevolgd door een dubbele zege van Marianne Vos (2017 en 2018).

In deze editie viel D’Hoore vrijdag uit met een gebroken elleboog en Marianne Vos richtte zich (met succes) op La Course.

De Zeeuwse ploeg Jos Feron Lady Force beleefde een pittige BeNe Ladies Tour. Kopvrouw Kaat Hannes viel met een knieblessure uit, Nancy van der Brug en Hannah Gruber-Stadler vielen na een val uit, terwijl Nathalie Verschelden na een val toch door kon rijden.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement