Sam van Oosten (r) is de eerste leerling van Dennis Molendijk (l) die de zwarte band karate heeft gehaald.
Volledig scherm
PREMIUM
Sam van Oosten (r) is de eerste leerling van Dennis Molendijk (l) die de zwarte band karate heeft gehaald. © Sandra Schimmelpennink

Zonder karate durfde Sam (15) niemand aan te kijken, nu heeft ze de zwarte band

ZIERIKZEE - Ze wilde leren een beetje van zich af te bijten. Daarom deden haar ouders haar op karate. En nu heeft Sam van Oosten de zwarte band. Van pestkoppen heeft de 15-jarige Nieuwerkerkse geen last meer. Ze gaat door voor de hoogste dan.

 1. Goes maakt indruk tegen Olympia, Rapide wint zonder goed te spelen

  Goes maakt indruk tegen Olympia, Rapide wint zonder goed te spelen

  HULST - Zonder oogstrelend hockey pakte Rapide toch de winst tegen Voorne in de openingswedstrijd van het seizoen. Een klasse lager walste Goes met verrassend ruime cijfers (7-1) over Olympia heen. De dames van Walcheren waren dichtbij een gelijkspel, maar kregen toch geen loon naar werken bij Gilze-Rijen. In de vierde klasse bij de mannen was het eveneens Goes dat indruk maakte. Via bijzonder energiek spel werd Olympia verslagen.
 2. 
Alleen je kinderen opvoeden: kinderpsychiater geeft tips
  PREMIUM

  Alleen je kinderen opvoeden: kinderpsy­chi­a­ter geeft tips

  Niemand start een gezin met het idee dat het zal uitdraaien op een scheiding. Ook Charlotte (31) had het niet makkelijk om het voltijdse moederschap los te laten. ,,Andere alleenstaande moeders zeiden dat het wel zou wennen, en ze hadden gelijk: ik heb mijn draai gevonden. Mao en Niloh zijn gelukkig, en met de kat erbij vormen wij een team van vier.” Ze legt uit hoe de regeling met haar partner verloopt, en ook kinderpsychiater Peter Adriaenssens geeft advies rond co-ouderschap.
 3. Krachtige mediacampagne toont echte lichamen van pas bevallen vrouwen

  Krachtige mediacam­pag­ne toont echte lichamen van pas bevallen vrouwen

  In de media en online zien we niet vaak realistische beelden van pas bevallen vrouwen, vindt het Australische menstruatieondergoedmerk Modibodi. Daarom lanceert het samen met stockbeeldenbedrijf Getty Images een campagne die het moederschap in al zijn facetten en echte lichamen van pas bevallen vrouwen wil tonen. Het merk nodigt ouders ook uit om op sociale media hun eigen foto’s te plaatsen met de hashtag #PostpartumUnfiltered.
 4. ‘Gouden kickboksduo’ Verheije en De Vries wil samen naar de top
  PREMIUM
  video

  ‘Gouden kickboks­duo’ Verheije en De Vries wil samen naar de top

  In de jaren ’80 en ’90 maakte Luc Verheije naam als kickbokser. De uit Waterlandkerkje afkomstige vechter heeft sinds een paar jaar in Aardenburg zijn eigen kickboksschool. Niet zo lang geleden stapte Thian de Vries daar binnen. ,,Een groter talent had ik nog niet gezien’’, zegt Verheije. De in Borssele woonachtige De Vries kende een onstuimige jeugd maar lijkt in de ring zijn plek te hebben gevonden. ,,Ik ben achteraf gezien heel blij met wat er allemaal is gebeurd in mijn leven.’’