Na Elynor Bäckstedt in 2019 is het uitgerekend haar jongere zus Zoë die de volgende editie van de EPZ Omloop van Borsele voor junioren vrouwen wint.
Volledig scherm
PREMIUM
Na Elynor Bäckstedt in 2019 is het uitgerekend haar jongere zus Zoë die de volgende editie van de EPZ Omloop van Borsele voor junioren vrouwen wint. © Edwin van ’t Westeinde

Zoë Bäckstedt houdt de familietraditie in stand in EPZ Omloop van Borsele

’S-HEERENHOEK – Zoë Bäckstedt heeft met overmacht de EPZ Omloop van Borsele op haar naam geschreven. De 17-jarige regerend wereldkampioen bij de junioren vrouwen pakte in de openingstijdrit al de leiding en zette in de slotrit nog eens de puntjes op de i door naar een tweede ritzege te soleren. ,,Het is heel gaaf om in de voetsporen van mijn zus te treden”, aldus Bäckstedt.

  1. Zoe Bäckstedt maakt favorietenrol waar in tijdrit EPZ Omloop van Borsele
    PREMIUM

    Zoe Bäckstedt maakt favorieten­rol waar in tijdrit EPZ Omloop van Borsele

    Ze was vooraf de torenhoge favoriete, al waren er wel enige vraagtekens over haar vorm. Toch stond er op de Britse Zoe Bäckstedt, dochter van de winnaar van Parijs-Roubaix, absoluut geen maat. De 17-jarige tweedejaars juniore legde de 14,2 kilometer lange individuele tijdrit in negentien minuten en 26 seconden af en was daarmee bijna een kilometer per uur sneller dan haar landgenote Izzy Sharp. Nienke Vinke (NXTG U19) pakte plek drie.