Gata Kamsky
Volledig scherm
PREMIUM
Gata Kamsky © AFP

Zo groot als Gata Kamsky heeft het HZ-toernooi ze nog nooit gehad

VLISSINGEN - Het is niet eens de duurste speler die het HZ-toernooi achter de schaakborden in Vlissingen heeft gekregen. ,,Maar wel de beste’’, weet organisator Hans Groffen. De in Siberië geboren Amerikaan Gata Kamsky is de grootste vis die het toernooi ooit heeft binnengehengeld. Hij was in de nineties de gevreesde uitdager van Gary Kasparov en Anatoli Karpov.

0 reacties

 1. Munter en Kramer schrijven voor tweede jaar op rij geschiedenis met volleybalsters VCN

  Munter en Kramer schrijven voor tweede jaar op rij geschiede­nis met volleybal­sters VCN

  CAPELLE AAN DEN IJSSEL - De Zeeuwen Ivo Munter (trainer) en Ard Kramer (manager) hebben met de volleybalsters van Laudame Financials/VCN voor het tweede jaar op rij geschiedenis geschreven. De debutant in de eredivisie won in de halve finale voor de beker met 3-1 van FAST en treft maandag in Groningen in de MartiniPlaza in de finale Apollo8, dat zich ook voor de finale van de competitie om het landskampioenschap heeft geplaatst.
 2. De ‘ijsjesscores’ van schaker Joey Grochal
  PREMIUM

  De ‘ijsjessco­res’ van schaker Joey Grochal

  VLISSINGEN - Joey Grochal kent tot nu toe een verdienstelijk HZ-schaaktoernooi. Of zoals hij het zelf zegt: ,,Het gaat oké.’’ De schaker uit Goes, Zeeuws kampioen en de hoogst geplaatste Zeeuw in Vlissingen, staat na vijf partijen op vier punten en verloor nog maar één keer. Dat gebeurde tegen de Chinese grootmeester Chongsheng Zen, geen schande dus. ,,Maar ik gaf het zelf weg’’, baalt hij toch een beetje. ,,Ik had gewoon remise moeten houden.’’
 1. Samenvatting | Ajax - Vitesse
  Play
  PREMIUM
  VIDEO

  Samenvat­ting | Neres helpt Ajax aan de beker in finale tegen Vitesse

  18 april
 2. Max Verstappen wint glijspektakel in Imola
  Play

  Max Verstappen wint glijspekta­kel in Imola