Dylan Groenewegen won vorig jaar de etappe naar Heinkenszand.
Volledig scherm
Dylan Groenewegen won vorig jaar de etappe naar Heinkenszand. © photo: Cor Vos

ZLM Tour focust zich op nieuwe datum in 2021, dichter bij de Tour de France

ROSMALEN - Geen ZLM Tour dit jaar. De koers zou normaliter eind mee plaatsvinden, maar is door de aangescherpte maatregelen van de regering omtrent het coronavirus van de kalender verdwenen.

De organisatie maakt bekend dat de 33e editie pas volgend jaar zal worden verreden. ,,Ontzettend jammer, maar op dit moment zijn er belangrijkere zaken‘’, is Martin de Kok van het organiserende Libéma Profcycling reëel. De koers hoopt bovendien op een nieuwe datum op de kalender. De proloog zou dit jaar in Vlissingen zijn.

De ZLM Tour kent een rijke geschiedenis als belangrijke voorbereidingskoers voor de topsprinters in aanloop naar de Tour de France. De wedstrijd stond een week eerder dan vorig jaar geprogrammeerd op de UCI-kalender, van 27 mei tot 31 mei. Op die manier valt de wedstrijd exact binnen de periode tot 1 juni waarin geen sportevenementen georganiseerd mogen worden vanwege het coronavirus.

De ZLM Tour hoopt volgend jaar terug te keren naar de oorspronkelijke datum, zo dicht mogelijk bij de start van de Tour de France. ,,Het liefste zouden we onze koers tussen 16 en 20 juni organiseren, het laatste weekend voor het NK‘’, stelt Martin de Kok namens de organisatie. ,,Dit sluit het beste aan bij onze profilering als de ideale voorbereiding op de Tour de France voor sprinters.‘’

  1. Bootcampinstructeur Joost Thoonen zet families nu online aan tot sporten

    Bootcampin­struc­teur Joost Thoonen zet families nu online aan tot sporten

    BIGGEKERKE - Niet alleen de competitieve sporters zitten thuis vanwege de maatregelen die zijn ingevoerd tegen de verspreiding van het coronavirus. Ook veel recreanten hebben momenteel een gedwongen pauze. Natuurlijk, een rondje lopen of fietsen kan nog steeds. Maar sporten in groepen is er even niet meer bij. Of toch wel? J0ost Thoonen van Active Lifestyle Club Middelburg geeft zijn bootcamps nu online en dat blijkt een groot succes.