Jeroen Hekhuis (links) verslaat op fraaie wijze Joey Grochal. Maar de koploper in de Zeeuwse titelstrijd zal niet tot kampioen gekroond gaan worden.
Volledig scherm
Jeroen Hekhuis (links) verslaat op fraaie wijze Joey Grochal. Maar de koploper in de Zeeuwse titelstrijd zal niet tot kampioen gekroond gaan worden. © Roeland Alders

ZK schaken gestaakt, koploper Hekhuis baalt

VLISSINGEN - De Zeeuwse Schaakbond heeft besloten het Zeeuws kampioenschap te staken. De overige speelrondes van het toernooi zijn geschrapt. Dat is een bittere pil voor Jeroen Hekhuis. Hij had namelijk de favoriet voor de titel, Goesenaar Joey Grochal, in een eerdere ronde verslagen en daarmee was de Souburger hard op weg naar de Zeeuwse titel.  Nu komt er geen kampioen.

Hekhuis is niet blij met de beslissing en had gehoopt dat de bond nog even zou wachten om een knoop door te hakken over het toernooi. Een eventueel uitstel van het toernooi had de koploper beter kunnen begrijpen. 

Het was een moeilijke beslissing voor de Zeeuwse schaakbond, liet voorzitter Albert Vermue weten. Er is ook gekeken om het toernooi eventueel nog te verschuiven naar het najaar, maar dan komen de clubavonden van diverse verenigingen in de problemen, zo stelde de bond. Veel clubs spelen op de vrijdag en als de nieuwe editie van het Zeeuws kampioenschap dan ook gespeeld zou gaan worden, bleven er weinig clubavonden over.

Het Zeeuws kampioenschap schaken is niet het enige evenement dat is komen te vervallen. De ZSB-bekercompetitie is ook van de kalender gehaald en de avondcompetitie is komen te vervallen. De strijd tussen Goes A en Souburg A om het kampioenschap zal dus niet meer plaatsvinden dit seizoen.