Volledig scherm
Daniek Witlox (links) turnde in Almelo vooral sterk op balk. © Turnschool Zeeland

Zilver voor Witlox op balk

ALMELO - Drie turnsters van Turnschool Zeeland boekten mooie resultaten tijdens de bondsfinale voor de eerste divisie in Almelo.

Daniek Witlox greep bij de junioren het zilver op balk. Ze liet een oefening zien met een hoge moeilijkheidsgraad en scoorde 12,067. Bij de meerkamp werd ze 24ste. Fleur Dingemanse plaatste zich bij jeugd voor de Ahoycup, die over twee weken wordt gehouden tijdens het NK in Rotterdam. Bij de toestelfinale balk greep ze met een vierde plaats net naast eremetaal en op sprong werd ze zevende. Bij de meerkamp voor junioren werd Yara Helleman dertigste, terwijl ze op brug als zevende eindigde.

Lina Berdik (MTV Middelburg) leverde een goede prestatie op de meerkamp met een zevende klassering bij de jeugd. Clubgenote Mees de Guchteneire werd negende en plaatste zich daardoor eveneens voor de Ahoycup. Tijdens de toestelfinales noteerde ze een achtste plaats op brug en een zesde plek op vloer.

Sevasti Karagiorgos (EMM Terneuzen) eindigde op de meerkamp bij de jeugd als vierde met 45,200 punten. Ze kwam 0,167 tekort voor brons.

Sterre Sander eindigde als negentiende op de meerkamp bij de Instap N2.

Districtsfinale

Voor de D1 en D2 turnsters werd het seizoen afgesloten met de districtsfinale. In Breda kwamen de beste 28 turnsters uit Limburg, Brabant Oost en ZWN samen. Jimena Blommaert (Instap D2) en Lynde Hoogwerf (pupil 1 D2) van VTV Vlissingen leverden hier een prima prestatie door respectievelijk op de eerste en de tweede plaats te eindigen.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement