Volledig scherm
De start in Lenzerheide met Anne Terpstra op haar rode mountainbike. © BSR Agency

Zilver Terpstra bij World Cup Lenzerheide

LENZERHEIDE - Een fenomenale Anne Terpstra is zondag tweede geworden bij de wereldbekerwedstrijd in het Zwitserse Lenzerheide. Ze moest alleen de regerend olympisch kampioene, Jenny Rissveds uit Zweden, voor zich dulden.

Terpstra, afkomstig uit Zierikzee, maakt de zomer van haar leven door. Ze won al in Andorra als eerste Nederlandse ooit een World Cup, werd vierde op het EK in Brno en steeg naar de derde plaats op de wereldranglijst. Haar zilveren medaille in de Alpen past prima in dat rijtje. En dan volgt later deze maand nog het WK in Canada.

Meteen vanaf het begin ging Terpstra mee met de voorsten. Lang zat ze in een kopgroepje met ook Jolanda Neff, de lokale favoriete en de Europees kampioene van twee weken geleden, en de Française Pauline Ferrand-Prevot. Uiteindelijk bleven Terpstra en Rissveds over. De laatste ontsnapte op een lange klim in de slotronde en de Zeeuwse kon niet reageren. Uiteindelijk finishte ze op 25 seconden.

Voor Rissveds was de overwinning zeer speciaal. Ze kampte in 2018 met psychologische problemen en leed aan anorexia. Dit jaar maakte ze haar rentree, met Lenzerheide als absoluut hoogtepunt. 

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
 1. Rollercoaster leidt Brian van Goethem naar de Vuelta
  PREMIUM

  Rollercoas­ter leidt Brian van Goethem naar de Vuelta

  PHILIPPINE - Een rollercoaster, zo beschrijft wielrenner Brian van Goethem de periode waarin hij zich bevindt. Begin deze maand was er tragisch nieuws, toen zijn ploeggenoot Bjorg Lambrecht na een zware valpartij in de Ronde van Polen het leven liet. Kort daarna werd hij door zijn ploeg opgeroepen voor de Vuelta, de eerste grote ronde in zijn carrière. ,,Natuurlijk was ik daar blij mee, maar het is een verschrikkelijke periode geweest.”
 2. Amigo's Open Darts Zeeland hoopt met flinke prijzenpot weer toppers naar Zeeland te trekken

  Amigo's Open Darts Zeeland hoopt met flinke prijzenpot weer toppers naar Zeeland te trekken

  OOST-SOUBURG - Stichting Darts Zeeland organiseert op 24 augustus voor de achtste keer de Amigo’s Open Darts Zeeland. In Sporthal de Belt te Oost-Souburg zullen op die dag ruim veertig borden klaarstaan om dit toernooi af te werken. Met een gegarandeerde prijzenpot van 5.000 euro is het één van de meest populaire toernooien in Nederland, waar in het verleden vele topdarters aan hebben deelgenomen.