Volledig scherm
Nelleke Baldé in actie in Marbella. © PZC

Zesde plaats Nelleke Baldé in halve triatlon Marbella

MARBELLA - Nelleke Baldé is het triatlonseizoen goed begonnen. In de eerste internationale halve triatlon in het Spaanse Marbella eindigde de inwoonster van Grijpskerke na 1.9 kilometer zwemmen, 90 kilometer fietsen en 21 kilometer hardlopen op de zesde plaats in de categorie vrouwen 35-39 jaar. Ze finishte in een tijd van 5 uur, 18 minuten en 7 seconden.

Baldé zag vooral op tegen het zwemmen, omdat ze wel wat angst had voor de hoge golven. ,,Ik had nog nooit zo in open zee gezwommen’’, zei ze later. ,,Uiteindelijk viel het wel mee, ondanks dat mijn zwembril afgetrapt werd.’’ 

Na ruim 33 minuten stapte ze uit het kraakheldere water. Daarna moest ze 90 kilometer fietsen, inclusief 1600 hoogtemeters. Het was een pittige opgave. ,,Ik heb deze winter goed getraind”, vertelde ze. Baldé wist veel deelnemers in te halen en kon na drie uur fietsen aan de afsluitende 21 kilometer hardlopen beginnen. Dat verliep wat moeizaam, maar met haar eindtijd van 5 uur, 18 minuten en 7 seconden eindigde ze op de zesde plaats bij de vrouwen 35-39 jaar. Baldé was daar heel tevreden mee, ook omdat het niveau van de deelnemers erg hoog lag.

Haar partner Dennis Heilbron kwam in Marbella wat minder uit de verf. Afgelopen winter viel hij met de fiets en daar bleek hij nog niet helemaal van te zijn hersteld. Zijn eindtijd was 5.26.53 uur.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. De Scheldeprijs moet weer een échte sprintkoers worden
    PREMIUM

    De Schelde­prijs moet weer een échte sprint­koers worden

    TERNEUZEN – Jarenlang werd de Scheldeprijs gekscherend in de volksmond het wereldkampioenschap voor sprinters genoemd. Sinds de wedstrijd van start gaat in Terneuzen is dat beeld wat veranderd. De organisatie wil echter terug naar een pure machtsstrijd tussen de snelste mannen op twee wielen. ,,Het is de bedoeling dat de koers weer aantrekkelijker wordt voor sprinters”, klinkt het uit de mond van wedstrijdvoorzitter Jack Vissers.