Volledig scherm
Mark Verhage (rechts) was ook in Zuidzande de sterkste. © Peter Nicolai

Zeges gaan weer naar Verhaegen en Verhage

ZUIDZANDE - Net als een week eerder in Cadzand, ging de winst op de langste afstand in Zuidzande dinsdagavond ook naar Esther Verhaegen en Mark Verhage. De twee atleten uit respectievelijk Sluis en Axel waren bij de vijfde Zomerloop weer de sterkste op de 10 kilometer. Verhaegen finishte in een tijd van 44.14 minuten, waar Verhage een tijd van 33.45 neerzette.

Bij de vrouwen was de tweede plaats voor Evelien de Visser uit IJzendijke, die vijf seconden na Verhaegen binnen kwam. Marieke Mullaert, eveneens uit IJzendijke, werd in 46.56 derde. Bij de mannen was de tweede plaats voor de Belg Frederiek van Landschoot uit Maldegem, in 35.57 minuten. Hij bleef Theo Rabout (Aardenburg) ruim voor. Rabout finishte in een tijd van 37.11 minuten, voor Erik Cappon (Zuidzande), Marnix van den Brande (Terneuzen), Dimmy Ivens (Schoondijke), Patrick van Morrelgem (Sluis), Stefaan Vanneste (Jabbeke, B), Robert Vroon (Breskens) en nummer tien Francois van de Broeck (ook uit Breskens).

De 6.9 kilometer werd bij de vrouwen gewonnen door Aafje van Remoortere uit Biervliet, in 31.33 minuten. Ze bleef Marjolein d’Hondt (IJzendijke) en Ilona Lips (Oostburg) voor. Bij de mannen won de Belg Joos Pauwel uit Kleit (26.00 minuten). Gijsbert Fieret uit IJzendijke werd tweede, voor Gert Goorhuis uit Voorthuizen.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
 1. Rollercoaster leidt Brian van Goethem naar de Vuelta
  PREMIUM

  Rollercoas­ter leidt Brian van Goethem naar de Vuelta

  PHILIPPINE - Een rollercoaster, zo beschrijft wielrenner Brian van Goethem de periode waarin hij zich bevindt. Begin deze maand was er tragisch nieuws, toen zijn ploeggenoot Bjorg Lambrecht na een zware valpartij in de Ronde van Polen het leven liet. Kort daarna werd hij door zijn ploeg opgeroepen voor de Vuelta, de eerste grote ronde in zijn carrière. ,,Natuurlijk was ik daar blij mee, maar het is een verschrikkelijke periode geweest.”
 2. Amigo's Open Darts Zeeland hoopt met flinke prijzenpot weer toppers naar Zeeland te trekken

  Amigo's Open Darts Zeeland hoopt met flinke prijzenpot weer toppers naar Zeeland te trekken

  OOST-SOUBURG - Stichting Darts Zeeland organiseert op 24 augustus voor de achtste keer de Amigo’s Open Darts Zeeland. In Sporthal de Belt te Oost-Souburg zullen op die dag ruim veertig borden klaarstaan om dit toernooi af te werken. Met een gegarandeerde prijzenpot van 5.000 euro is het één van de meest populaire toernooien in Nederland, waar in het verleden vele topdarters aan hebben deelgenomen.