Volledig scherm
De kampioenen van Swift. © Lex De Meester

Zege Swift op Nieuwerkerk is er één voor in de geschiedenisboeken

MIDDELBURG - In een snikheet Middelburg deden de korfballers van Swift wat decennia geleden voor het laatst gerealiseerd werd. Tegen naaste concurrent Nieuwerkerk werd zaterdag de kroon op een fantastisch veldseizoen gezet, door met een 13-11-overwinning de titel in de overgangsklasse te pakken.

Het scenario kon niet mooier geschreven worden voor Swift. Juist tegen naaste belager Nieuwerkerk kon het kampioenschap in de overgangsklasse binnengehaald worden. Zelfs een nederlaag van maximaal vier doelpunten zou nog toereikend zijn. Ook als aan de vooraf aangekondigde doelstelling van trainer Dennis Plantinga werd voldaan, tien goals maken in de eerste helft, kon het nauwelijks meer misgaan voor de Middelburgse equipe. 

Uiteindelijk werd het 13-11 voor de Middelburgse ploeg. De titel werd dus was extra glans gegeven. Want eerlijk is eerlijk, kampioen worden na een nederlaag zou een ander gevoel hebben gegeven dan de titel pakken door middel van een overwinning op de concurrent. En zo werd de op het oog weinig bijzondere 13-11-overwinning er dus eentje voor in de geschiedenisboeken. 

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Heleen Hage won vier etappes en werd tweede in de Tour Féminine: ‘Ik was nog nooit een berg opgereden’
    PREMIUM

    Heleen Hage won vier etappes en werd tweede in de Tour Féminine: ‘Ik was nog nooit een berg opgereden’

    Op vrijdag 19 juli wordt op een heuvelachtig circuit in Paul de zesde editie van La Course gereden. De vrouwen rijden over hetzelfde parcours dat de mannen later die dag in de individuele tijdrit afleggen. De vrouwen doen de ronde vijf keer, zodat de totale afstand 120 kilometer bedraagt. In de jaren tachtig hadden de vrouwen hun eigen Tour de France, drie weken lang. Heleen Hage uit Sint Maartensdijk legde bij de eerste editie in 1984 beslag op de tweede plaats en koestert nog altijd de goede herinneringen.