Volledig scherm
De kampioenen van Swift. © Lex De Meester

Zege Swift op Nieuwerkerk is er één voor in de geschiedenisboeken

MIDDELBURG - In een snikheet Middelburg deden de korfballers van Swift wat decennia geleden voor het laatst gerealiseerd werd. Tegen naaste concurrent Nieuwerkerk werd zaterdag de kroon op een fantastisch veldseizoen gezet, door met een 13-11-overwinning de titel in de overgangsklasse te pakken.

Het scenario kon niet mooier geschreven worden voor Swift. Juist tegen naaste belager Nieuwerkerk kon het kampioenschap in de overgangsklasse binnengehaald worden. Zelfs een nederlaag van maximaal vier doelpunten zou nog toereikend zijn. Ook als aan de vooraf aangekondigde doelstelling van trainer Dennis Plantinga werd voldaan, tien goals maken in de eerste helft, kon het nauwelijks meer misgaan voor de Middelburgse equipe. 

Uiteindelijk werd het 13-11 voor de Middelburgse ploeg. De titel werd dus was extra glans gegeven. Want eerlijk is eerlijk, kampioen worden na een nederlaag zou een ander gevoel hebben gegeven dan de titel pakken door middel van een overwinning op de concurrent. En zo werd de op het oog weinig bijzondere 13-11-overwinning er dus eentje voor in de geschiedenisboeken. 

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. ‘Jonkie’ De Kok valt op met uitstekende prestatie op GP in Tilburg
    PREMIUM
    Het Laatste Woord

    ‘Jonkie’ De Kok valt op met uitsteken­de prestatie op GP in Tilburg

    Over het algemeen is driebanden een sport, waar de gemiddelde leeftijd relatief hoog ligt. Uitzondering op de regel is Joey de Kok uit Lewedorp. Met zijn 22 jaar is hij piepjong en speelt hij regelmatig tegen spelers die op zijn minst zijn vader hadden kunnen zijn. Afgelopen weekend viel hij niet alleen op door zijn leeftijd, maar ook door zijn uitstekende spel tijdens de Grand Prix in Tilburg.