Michiel Goegebeur op de boot van zijn vader, waarmee hij het zeilen leerde. Ik ben niet groot of fysiek de sterkste, maar kan dat compenseren door slim te zijn en mijn inzicht te tonen."
Volledig scherm
PREMIUM
Michiel Goegebeur op de boot van zijn vader, waarmee hij het zeilen leerde. Ik ben niet groot of fysiek de sterkste, maar kan dat compenseren door slim te zijn en mijn inzicht te tonen." © Camile Schelstraete

Zeezeiler Michiel Goegebeur drie jaar na verongelukken broer: ‘Als ik op zee zit, is Hannes altijd dichtbij’

TERNEUZEN - Een mooie toekomst gloort voor topzeiler Michiel Goegebeur. De Terneuzenaar is al voorzichtig in beeld voor The Ocean Race. Hij zal wel altijd het verlies van zijn broer Hannes met zich meedragen. Die overleed in 2017 bij een ongeluk op zee. ,,Je merkt dat schippers huiverig zijn om mij aan boord te nemen. Ze denken waarschijnlijk: hij is emotioneel niet helemaal oké. Maar het zit juist goed.” 

  1. Goes maakt indruk tegen Olympia, Rapide wint zonder goed te spelen

    Goes maakt indruk tegen Olympia, Rapide wint zonder goed te spelen

    HULST - Zonder oogstrelend hockey pakte Rapide toch de winst tegen Voorne in de openingswedstrijd van het seizoen. Een klasse lager walste Goes met verrassend ruime cijfers (7-1) over Olympia heen. De dames van Walcheren waren dichtbij een gelijkspel, maar kregen toch geen loon naar werken bij Gilze-Rijen. In de vierde klasse bij de mannen was het eveneens Goes dat indruk maakte. Via bijzonder energiek spel werd Olympia verslagen.