Ook Annemijn Boogaard was goed op dreef.
Volledig scherm
Ook Annemijn Boogaard was goed op dreef. © Izaäk Verkeste

Zeeveld zegeviert met Hummer op overtuigende wijze

NIEUW- EN SINT JOOSLAND - Op overtuigende wijze heeft Maaike Zeeveld (Driewegen) zondag, op de eerste selectiewedstrijd van het KNHS kampioenschap dressuur regio Zeeland, met haar spectaculaire hengst Hummer de klasse M2 gewonnen.

Het niveau blijkt enorm gestegen. Voorgaande jaren moest het merendeel van de combinaties tot de laatste selectiewedstrijd knokken voor een ticket voor deelname aan het kampioenschap. Nu verlieten na de eerste wedstrijd al een vijftiental het fraaie hippisch Sportcentrum De Kroo in Nieuw- en Sint Joosland met het felbegeerde startbewijs op zak.

Zeeveld was er één van. Zij stuurde de met veel expressie door de arena gaande St Mouritz Junior-zoon met 67,16 procent naar een afgetekende overwinning. De combinatie sloeg een gat van exact zes procent met Lieke van Belzen (Arnemuiden) met de vosruin Zephyr.

Maaike Zeeveld was goed te spreken over Hummer. ,,Het is een fijn paard. Hij pakt alles snel op. En wil altijd werken. We zijn pas gestart in M2 en het gaat weer al erg snel. Ik heb nu al een startbewijs voor deelname aan het kampioenschap in januari. Ik wil daar ook graag aan mee doen. Dat betekend dat ik mijn programma moet bijstellen, anders moeten we straks verplicht naar de klasse Z.’’

Jurylid Christian de Feijter: ,,Dit is een bijzonder paard, met goede basisgangen, veel zelfhouding en kan extreem bewegen. Een compleet dressuurpaard. Een amazone met een fraaie zit, die het ritme geen moment verstoord en haar paard mooi voorstelt. Een combinatie om in de gaten te houden en waar je als jury van zit te genieten.’’

Super karakter

In M1, waar het niveau hoog en het verschil klein was, toonde Ramona Buteijn (Vlissingen) met de merrie Bright Gold zich de beste. De verpleegkundige uit Vlissingen stuurde in het wijken achten scorende Rosengold-dochter naar 68,66 procent. ,,Bright is een paard met een super karakter, heeft drie goede basisgangen en leert snel. Het is iedere dag een feestje om met haar te werken’’, vertelde Buteijn na afloop enthousiast. ,,Het gaat ook heel hard’’ vervolgt ze. ,,In de zomer van 2016 zijn we in B gestart en we zitten nu al in M1. Ik heb alle klassen tot verplichte promotie uit gereden. Alle kampioenschappen gewonnen. En vandaag weer al meteen een ticket voor deelname aan het indoor kampioenschap 2018. Ook heb ik weer al voldoende winstpunten voor promotie naar Z. Maar ik heb geen haast. Bright Gold is pas zes, dus nog jong. En ze is ook voor geen goud te koop. Heb er iedere dag veel plezier in. En dat is voor mij belangrijker dan een dikke bankrekening.’’

Chantal Nijpjes (Sint Laurens) eiste met de schimmelruin Corazon la Comtesse de tweede plaats op (68,00).

Annemijn Boogaard (Oudelande) schreef met de ruin Fullspeed TC met veel machtsvertoon de klasse ZZ-Licht op haar naam. Met veel allure en een gedurfd gereden proef liep Annemijn Boogaard met de fraaie vliegende galopwissels springende Ziesto-zoon met een straatlengte voorsprong naar de zege (69,28). Boogaard verwees Marjorie Nelis (Yerseke) met de merrie United naar de tweede stek (60,28).

,,Fulspeed is het beste paard dat ik ooit heb gereden. Hij scoorden vandaag achten voor appuyeren, uitgestrekte draf, galopwissels en schouder binnenwaarts. Ik kan eigenlijk geen zwakke punten bedenken’’, vertelde Annemijn Boogaard. ,,Het kan natuurlijk nog beter. Zo zou ik in de wedstrijd nog meer, net als tijdens de training, dat Fullspeed meer aan mijn been blijft. Zodat ik nog beter kan schakelen. Maar ik ben tevreden. Met zijn zeven jaar is Fullspeed nog jong. Het was pas onze derde wedstrijd op dit niveau. En hij deed weer enorm zijn best.’’

Samantha Miltenburgh toonde zich zaterdag met de merrie Itrichta in L1 de beste van een sterk presterende kopgroep. De amazone uit Ritthem liep met de veel takt, cadans en mooi bergopwaarts door de arena gaande vierjarige Everdale-dochter naar een nipte overwinning (67,16). Naomi van den Broeke (Middelburg) eindigde met de schimmelruin Firocco op de tweede stek (66,33).

Denisse van de Panne (Scharendijker), met de Metall nazaat Head Hunter’s Hero, en Julia Bouthoorn (Vogelwaarde) met de hengst Infodatek’s kunnen zich alvast opmaken voor de titelstrijd in januari. Beide combinaties lieten in L2 de teller oplopen tot 77,33 procent. Het oranje erelint was een prooi voor Van de Panne. Zij toonde zich op het beslissende onderdeel de beste.

Uitslagen

Nieuw- en Sint Joodsland. Selectie ZK dressuur Regio Zeeland. Paarden klasse ZZ-Licht: 1. Annemijn Boogaard, Fullspeed TC (Weelr.) 242,5; 2. Marjorie Nelis, 211; 3. Doortje Gorter, Zanzibar (Weelr.) 208,5.

Z2: 1. Maxime Osse, Grazia-Rora (Weelr.) 220; 2. Wilma Salm, Elise (Paardebloem) 220; 3. Dewy Lems, Uvita (Sé-Ros) 205,5.

Z1: 1. Chantal Nijpjes, Giorgio N (Scheldestad) 224; 2. Suzanne Keijwegt, Finnlanderin KS (Weelr.) 223,5; 3. Margriet Simonse, Dexter (Sé-Ros) 220,5.

M2: 1. Maaike Zeeveld, Hummer (Scheldestad) 201,5; 2. Lieke van Belzen, Zephyr (Walcheren) 183,5; 3. Chantal Overbeek, Arendsnest’s Caramella (Walcheren) 181.

M1: 1. Ramona Buteijn, Bright Gold (Scheldestad) 206; 2. Chantal Nijpjes, Corazon la Comtesse (Walcheren) 204; 3. Valeska Lefeber, Hilton N (Scheldestad) 200.5.

L2: 1. Denise van de Panne, Head Hunter’s Hero (Schouwse R.) 202; 2 Julia Bouthoorn, Infodatek’s Impression (Luctor) 202; 3. Jeske Bouwman, ED (Schouwse R.) 197.

L1: 1. Samantha Miltenburg, Itichta (Walcheren) 201,5; 2. Naomi van den Broeke, Firocco (Veerse R.) 199; 3. Luna Bleyenberg, Wette (Oranjer.) 198.

B: 1. Nadine Ajoeb, Gambler (Sé-Ros) 198,5; 2. Debby Hamelink, Guus (Oranjer.) 196; 3. Anika Lampert, Max (Walcheren) 188.

Pony’s klasse Z1 cat. CD: 1. Tessa Kole, Ribbon’s Keano (Weelr.) 62,35%.

M2 cat. D: 1. Anna Breunesse, Guus (Weelr.) 189.

L2 cat. D: 1. Renate Provoost, Quibus (Veerse R.) 207.

Tweede proef. Paarden klasse ZZ-Licht: 1. Leontine van Ewijk, Flaneur Ruisseau (Argonout) 243,5; 2. Annemijn Boogaard Fullspeed TC, 238,5; 3. Evelien Marteijn, Cheeminee (Weelr.) 209.

Z2: 1. Maxime Osse, Grazia-Rora, 224; 2. Dewy Lems, Uvita, 214,5; 3. Joke Wisse, Danah (Scheldestad) 184.

Z1: 1. Demi van Dijke, Architect (Walcheren) 223; 2. Chantal Nijpjes, Giorgio N, 222; 3. Suzanne Kleiwegt, Finnlanderin KS, 220,5.

M2: 1. Maaike Zeeveld, Hummer, 203,5; 2. Lieke van Belzen, Zephyr, 187; 3. Chantal Overbeek, Arendsnest‘s Caramella, 186.

M1: 1. Valeska Lefeber, Hilton N, 200,5; 2. Kim Alting, Hurrican N (Sé-Ros) 198,5; 3. Chantal Nijpjes, Corazon la Comtesse, 198.

L2: 1. Denise van de Panne, Head Hunter’s Hero, 210,5; 2. Jeske Bouwman, ED, 199,5; 3. Julia Bouthoorn, Infodatek’s Impression) 199.

L1: 1. Luna Bleyenberg, Wette, 204; 2. Naomi van den Broeke, Firocco, 199,5; 3. Samantha Miltenburg, Itrichta, 199,5.

B: 1. Debby Hamelink, Guus, 206; 2. Nadine Ajoeb, 194,5; 3. Anika Lampert, Max, 181.

Pony’s klasse Z2 cat. CD: 1. Kim Dalebout, Devil Day’s Kay, 257.

M1 cat. D: 1. Maudi Baas, Idem Dito BR (Kleppertjes) 187,5. 

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
 1. Zeeuws-Vlaming aan het roer bij VCN: ‘Club moet blijvertje worden’
  PREMIUM

  Zeeuws-Vla­ming aan het roer bij VCN: ‘Club moet blijvertje worden’

  CAPELLE AAN DEN IJSSEL - Ard Kramer groeide op in West-Zeeuws-Vlaanderen, volleybalde bij het al lang ter ziele gegane Even Kijken, verkaste vanwege zijn studie richting Rotterdam en woont tegenwoordig in Barendrecht. Als teammanager van de volleybalsters van Laudame/VCN uit Capelle aan den IJssel beleefde Kramer met een plek in de bekerfinale en promotie naar de eredivisie een topseizoen. Daarmee is Kramers honger niet gestild. Midden in de coronacrisis werd hij voorzitter van een ambitieuze club.
 2. Lennen Jonker, volleyballer van Forza die triatleet wordt
  PREMIUM

  Lennen Jonker, volleybal­ler van Forza die triatleet wordt

  BRUINISSE - Na 23 jaar volleybal zet Lennen Jonker (31) een punt achter een fraaie carrière. De Schouwse aanvaller reikte tot de eerste divisie en dwong na een terugkeer bij de club waar hij begon met een sterke lichting drie promoties af. Het plafond lag in de tweede divisie, waarin Jonker met Forza twee jaar speelde. Blessures en een smalle kern zetten hem op een ander spoor. De beste Zeeuwse aanvaller van de laatste jaren richt zijn pijlen op de triatlon.