Volledig scherm
Kaat Hannes voor de start van een rit in de BeNeLadies Tour van vorig jaar in Zelzate. © Peter Nicolai

Zeeuwse wielerploeg beleeft ramprit rond Sluis in BeNe Ladies Tour

SLUIS - De Zeeuwse etappe in de BeNe Ladies Tour viel zaterdag niet onder een gelukkig gesternte voor de enige Zeeuwse ploeg, Jos Feron Lady Force.

Bij de start in Sluis ontbrak de Belgisch kopvrouw Kaat Hannes. Ze kon niet starten door de naweeën van een val vrijdag in de eerste etappe. Een ander slachtoffer daarvan was de Belgische aas Jolien d’Hoore, die de diagnose ‘gebroken elleboog’ te horen kreeg.

Al vroeg in de etappe vanuit Sluis zag de Zeeuwse ploegleider Gerrie Sijnesael zijn pupil Nathalie Verschelden onderuit gaan. Vervolgens zag hij zijn Oostenrijkse rijdster Hannah Gruber-Stadler afstappen en als klap op de vuurpijl moest Nancy van der Brug na een valpartij naar het ziekenhuis.

De etappe vanuit Sluis werd daardoor om de sportief verkeerde redenen memorabel, vooral voor Jos Feron Lady Force. De rit met diverse passages over de door de regen verraderlijke kasseien werd gewonnen door de Servische Jelena Eric van de Alé Cipollini-ploeg.

Zij was er met de Nederlandse Kirstie van Haaften en de Britse Rhona Callander kort na de enige tussensprint vandoor gegaan. Eric had het beste eindschot in de Belgische finishplaats Watervliet. Van Haaften nam de leiderstrui over van Amy Pieters.

Zaterdagavond volgt een individuele tijdrit in en om Watervliet over 14,5 kilometer.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement