Prominente oud-voetballers als Anouk Hoogendijk, Pierre van Hooijdonk en Johan Neeskens hielpen mee aan het waterbewust maken van Zuid-Afrikaanse kinderen.
Volledig scherm
Prominente oud-voetballers als Anouk Hoogendijk, Pierre van Hooijdonk en Johan Neeskens hielpen mee aan het waterbewust maken van Zuid-Afrikaanse kinderen. © Dutch Wavemakers

Zeeuwse waterambassadeurs op missie in Zuid-Afrika

KAAPSTAD - Dutch Wavemakers noemen ze zich. Het zijn Nederlanders, onder wie tamelijk veel Zeeuwen, die zich internationaal hardmaken voor een beter watermanagement. De afgelopen weken was er een delegatie in Kaapstad, dat door de Volvo Ocean Race aangedaan werd. ,,We hebben geprobeerd om de lokale jeugd bewust te maken van het belang van water”, vertelde de Vlissingse Tilly Stroo vanuit de Zuid-Afrikaanse stad. ,,We wilden dat niet door hun strot duwen, maar hebben het op een vriendelijke, laagdrempelige manier aangeboden.”

0 reacties

  1. Dinja van Liere en Hermès pakken met recordscore overwinning in Aken

    Dinja van Liere en Hermès pakken met recordsco­re overwin­ning in Aken

    AKEN - Dinja van Liere heeft in Aken de Grand Prix op haar naam geschreven. De uit Kapelle afkomstige dressuuramazone zette met de negenjarige hengst Hermès een nieuw persoonlijk record neer. In het eerste onderdeel van de landenwedstrijd werd de proef van het duo door de jury met 78.022 procent beloond. Die score leverde haar de overwinning op. Voor Van Liere was het haar seniorendebuut op het meest prestigieuze concours ter wereld.