Volledig scherm
Romany Hanse bezorgde het organiserende Delta Sport een bronzen beloning bij de turnwedstrijden in Zierikzee. © Delta Sport

Zeeuwse turnsters maken er 'een feestje' van in Zierikzee

ZIERIKZEE - Ruim 400 turnsters streden dit weekeinde in het Laco Sportcentrum in Zierikzee voor medailles en het bereiken van de volgende ronde tijdens de eerste kwalificatiewedstrijd van de regio Zuid West Nederland.

Delta Sport-voorzitter Kees Verkerke keek terug op een geslaagd weekend. ,,Het was een geweldig feestje’’, aldus Verkerke. ,,De Zeeuwse turnsters hebben goed partij gegeven tegen de Brabantse. Ik heb zo veel blije gezichten gezien.’’ Delta Sport stond zelf op het podium met het brons voor Romany Hanse bij de Jeugd D2 meisjes.

Volledig scherm
© Delta Sport

Behalve de organiserende vereniging Delta Sport uit Zierikzee waren de turnsters afkomstig van EMM (Terneuzen), Turn’87 (Oostburg), Thor (Sas van Gent), Voorwaarts (Axel), Olympia (Tholen), Olympia (Kapelle), Atlas (Heinkenszand), Forza Gymnastica (Goes), GV Koudekerke, Dios (Oost-Souburg), VTV (Vlissingen), Veldo en MTV (beide uit Middelburg).

Zij verdeelden tal van prijzen. Op het hoogste niveau in de derde divisie bij de senioren bleek de tegenstand sterk en ging een Brabantse turnster er met het goud vandoor. De plaatsen daarachter waren wél voor Zeeland, voor respectievelijk Rachel Louws (MTV), Kim Jansen, Zoe de Wilde en Lieke Steyaart (EMM).

Bij de junioren was er goud voor MTV-turnster Fleur van Horik, terwijl het zilver naar EMM ging met Brechje Zwaga. EMM zegevierde tevens bij de senioren in de vijfde divisie met Helen de Bruijne, terwijl daar het brons voor Monique van Belzen (VTV) was. Bij de junioren ging hier de winst naar Mayke de Vos (EMM).

In de voorgeschreven oefenstof was er goud voor Jimena Blommaert, Danice Hendrikse en Tessa Geldof (VTV), Elise van Cleemputte (Thor), Anouk Colijn (Forza) en Sky Wiskerke (EMM).

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement