Volledig scherm
© Getty Images/iStockphoto

Zeeuwse tennisteams zien competitiestart uitgesteld worden

VLISSINGEN - De start van de KNLTB-voorjaarscompetitie is uitgesteld tot het weekend van 9 en 10 mei. Dat heeft de Nederlandse tennisbond woensdag bekend gemaakt.

De competitie zou oorspronkelijk in het weekend van 4 en 5 april worden afgetrapt, maar door de landelijke Corona-maatregelen tot en met 6 april zou het openingsweekend sowieso geen doorgang kunnen vinden. Concreet worden nu speelronde 1, 2, 3 en 4 uitgesteld en worden gespeeld na speelronde 5, 6 en 7. Er wordt dus gespeeld in zeven opeenvolgende weken. Uiterlijk op 1 mei neemt de KNLTB het besluit of de nieuwe planning haalbaar is of dat er nieuwe aanpassingen nodig zijn.

Zeeuwse teams

TC Animo en Sjef zijn de hoogst spelende Zeeuwse teams dit voorjaar. Zij spelen in één van de zes landelijke topklasses bij de mannen op zaterdag. MLTC en De Schelde spelen een klasse lager op zaterdag in de landelijke hoofdklasse. Op zondag komen drie Zeeuwse mannenteams uit in de landelijke tweede klasse: MLTC, Tiola en Hulster Ambacht.

 1. Sporters en clubs missen elkaar: ‘Verenigen doe je samen. Dat gaat nu even niet’
  PREMIUM
  reportage

  Sporters en clubs missen elkaar: ‘Verenigen doe je samen. Dat gaat nu even niet’

  ARNEMUIDEN - Nergens is waarschijnlijk de ‘korvendichtheid’ zo groot als in Arnemuiden. Maak je een ronde door het Walcherse dorp, dan zie je overal knalgele manden boven de schuttingen uitsteken. Nu er vanwege het coronavirus niet in clubverband gesport mag worden, biedt dat uitkomst voor veel leden van TOP. Maar daarmee is ook meteen het enige positieve genoemd. De club krijgt - net als alle andere - een grote klap te verwerken.
 2. Swartjes doet na een kwart eeuw volleybal een stapje terug
  PREMIUM

  Swartjes doet na een kwart eeuw volleybal een stapje terug

  BIGGEKERKE - Henriëtte Swartjes kreeg het volleyballen met de paplepel ingegoten, debuteerde als jeugdspeelster op hoog niveau en speelde in veel uithoeken van het land. De geboren Zoutelandse verhuisde op jonge leeftijd naar Kampen, speelde tijdens haar studietijd in de omgeving van Rotterdam en kwam eenmaal terug op Zeeuwse bodem voor Dynamo’70, Kwiek, VVS’92 en Ardito uit. Na een kwart eeuw volleybal in een standaardteam is het mooi geweest, vindt ze.
 3. ‘Onzichtbare wedstrijd’ levert een officieus Zeeuws record op

  ‘Onzichtba­re wedstrijd’ levert een officieus Zeeuws record op

  GOES - In een tijd waarin geen sportevenementen georganiseerd kunnen worden is creativiteit een groot goed. Apps zoals Strava bieden uitkomst om op afstand ‘onzichtbare wedstrijden’ te creëren. Zo rolde in Zeeland het initiatief ‘Run your own race’ uit de koker van hardloopfanaat en -organisator Jan Roose. Ieder weekend staan er één of twee loopafstanden op het programma. Het openingsweekend leverde direct een officieus Zeeuws record op de vijf kilometer op.