n
Volledig scherm
n © www.chess.com

Zeeuwse schakers bundelen nu online hun krachten

VLISSINGEN - Ook de schaakbond KNSB heeft besloten al zijn competities te beëindigen vanwege het coronavirus. De bond ziet geen mogelijkheid om de resterende drie speelrondes alsnog in juni af te werken. Alleen voor de Meesterklasse, waarin HWP Sas van Gent uitkomt, wordt een voorbehoud gemaakt. Het idee ligt op tafel om de resterende drie rondes in één weekeinde af te werken.

Het kandidatentoernooi in het Russische Ekaterinburg was een van de laatste sportevenementen die nog gespeeld werd, maar dit toernooi werd uiteindelijk gestaakt. In ons land hebben alle schaakverengingen de deuren moeten sluiten. De Zeeuwse schakers zitten echter niet stil en komen tot mooie alternatieven.

De Zeeuwse Schaakbond (ZSB) heeft via de website chess.com een vereniging opgericht om zijn leden toch tegen elkaar te kunnen laten schaken. De fanatieke jeugdspeler Jari Groen van de Goese schaakvereniging heeft deze vereniging aangemaakt en de Zeeuwse Schaakbond omarmt dit initiatief. Via deze schaaksite kunnen de Zeeuwse schakers het onderling tegen elkaar opnemen.

Schaakklub Souburg had een week eerder al een club aangemaakt voor zijn leden. De club speelt intern op donderdagen op zijn clubavond rapidtoernooien en in het weekend snelschaaktoernooien. Afgelopen vrijdag hield de Zeeuwse Schaakbond zijn eerste online snelschaaktoernooi. Daaraan deden 26 spelers mee; Joey Grochal van de Goese schaakvereniging won.

Op 4 april zou het Open Zeeuws kampioenschap snelschaken bij schaakklub Souburg gespeeld worden. Dit toernooi is officieel van de kalender geschrapt, maar de organisatie wil het kampioenschap alsnog online houden. Vanwege de beperkte voorbereidingstijd zal het naar alle waarschijnlijkheid een week later, op 11 april, gehouden worden.