Volledig scherm
Deniël van der Waal © Johan Van Der Heijden

Zeeuwse rugby-internationals van Curaçao breken in de tweede helft

VLISSINGEN - Een aantal rugbyers van het Middelburgse Oemoemenoe heeft een exotisch tripje achter de rug. Deniël van der Waal en Jordan en Leroy Kersten speelden met Curaçao een interland tegen Martinique (39-0-nederlaag). Herbert-Jan van der Waal fungeerde als coach.

In Stade du Diamant op Martinique kon Curaçao met de inzet van de Nederlandse ereklasse-spelers het veel meer ervaren Martinique in de eerste helft goed bijbenen en moest het slechts een try toestaan: 7-0. Vooral het laatste gedeelte van de tweede helft konden de gasten het niet meer bolwerken. Door het veel zwaardere voorwaartsenpack van Martinique liep de score uiteindelijk op tot 39-0.

Op 6 april keert het drietal opnieuw terug naar de Antillen. Dan speelt Curaçao een duel met Barbados.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Tim van Dijke na winst Mick: ‘Als er in elk geval maar een Van Dijke wint’
    PREMIUM

    Tim van Dijke na winst Mick: ‘Als er in elk geval maar een Van Dijke wint’

    SITTARD - Geluk en verdriet zitten soms letterlijk heel dicht bij elkaar. Zoals zondagavond tijdens het etentje van de familie Van Dijke, na afloop van het Nederlands kampioenschap mountainbiken in Sittard. Mick van Dijke (19) had zich net gekroond tot Nederlands kampioen bij de beloften. Zijn tweelingbroer Tim reed bijna de gehele wedstrijd solo aan kop, maar viel in de finale keihard terug naar plaats vier en greep dus naast een medaille.