Renate de Backere (tweede van links) en Marieke le Duc-Bouwense (tweede van rechts) stappen nu samen in de boot om van San Francisco naar Hawaii te roeien.
Volledig scherm
PREMIUM
Renate de Backere (tweede van links) en Marieke le Duc-Bouwense (tweede van rechts) stappen nu samen in de boot om van San Francisco naar Hawaii te roeien. © Johan Van Der Heijden

Zeeuwse roeister wil na Atlantische Oceaan ook de Pacific oversteken; ‘Ik denk elke dag aan de zee’

KORTGENE - Een jaar nadat sloeproeister Marieke le Duc-Bouwense in 43 dagen de Atlantische Oceaan overstak, heeft ze plannen voor een vergelijkbaar avontuur. In de zomer van 2023 wil de 43-jarige inwoonster van Kortgene de Stille Oceaan bedwingen. ,,Je zou bijna denken dat ik het thuis niet leuk vind, hè”, zegt ze lachend. ,,Maar dat is niet zo. Wel denk ik elke dag aan de zee, aan het overleven op het water.”

  1. 
Ongemak over donorconceptie van je kind? ‘Leg uit dat iedereen erbij hoort, ook de donor’

    Ongemak over donorcon­cep­tie van je kind? ‘Leg uit dat iedereen erbij hoort, ook de donor’

    Ouders die een kind krijgen met hulp van een spermadonor kampen met psychosociale problemen wanneer zij onvoldoende steun en begeleiding krijgen als het kind er eenmaal is. Dit blijkt uit nieuw onderzoek van het Amsterdam UMC. Heterostellen, lesbische stellen en alleenstaande moeders lopen in de opvoeding regelmatig tegen dingen aan waarbij ze professionele hulp en contact met lotgenoten missen.