Volledig scherm
Tijdens de onlangs in Goes gehouden Ganzeregatta werd ook al geld ingezameld voor het project KiKaRoW Rondje NL. © Johan Van Der Heijden

Zeeuwse roeiclubs doen mee aan megatocht door heel Nederland

VLISSINGEN - De Zeeuwse roeiclubs Scaldis (Goes) en Honte (Middelburg) doen volgende maand mee aan het roeiproject KiKaRoW Rondje NL.

Zestig Nederlandse roeiverenigingen slaan de handen ineen voor de roeitocht van 1400 kilometer door het hele land. Hiermee willen ze een half miljoen euro ophalen voor het Prinses Máxima Centrum, waar kinderen met kanker worden behandeld.

Het project vindt plaats van 13 april tot en met 14 juli. Op zaterdag 20 april komt de vloot aan in Bruinisse, op zondag is Goes de volgende stop en maandag is dat Middelburg. Er wordt drie maanden gevaren in een zeeroeiboot, genaamd ‘The Vin’.

Een groot aantal roeiers neemt deel aan de tocht, onder wie ook overlevenden van kinderkanker en bekende Nederlanders. KiKaRoW Rondje NL is een initiatief van de Uithoornse roeivereniging Michiel de Ruyter.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. TOP en Swift werken toe naar apotheose

    TOP en Swift werken toe naar apotheose

    VLISSINGEN - De korfballers van TOP revancheerden zich zaterdag overtuigend na de zeperd tegen Avanti. In Amsterdam spoelde de ploeg van coach Kees-Jan Oppe de nasmaak van de nederlaag met klinkende cijfers (10-21) weg. De Arnemuidenaren hebben daarmee de beste papieren om te promoveren naar de ereklasse, het hoogste niveau van het veldkorfbal. Meer dan waarschijnlijk zal Swift de plek van TOP innemen. De Middelburgers wonnen thuis van Valto en staan daarmee met anderhalf been in de hoofdklasse.