Volledig scherm

Zeeuwse Hardloop3Daagse start midden in Fort Rammekens

RITTHEM - Het had een eenmalig evenement moeten worden, maar inmiddels is de Zeeuwse Hardloop3daagse alweer toe aan de derde editie. Wie nog mee wil doen, moet er snel bij zijn. Alleen vandaag en morgen kan er nog ingeschreven worden. De Hardloop3Daagse vindt plaats op vrijdag 24, zaterdag 25 en zondag 26 augustus op drie verschillende locaties in Zeeland.

Op vrijdag is Fort Rammekens in Ritthem het epicentrum. Staatsbosbeheer heeft toestemming gegeven om in het eeuwenoude zee­fort te mogen starten en finishen. De start is om 16.00 uur, de afstand ongeveer zeven kilometer.

Op zaterdag lopen de deelnemers de Halve marathon van Burgh-Haamstede die atletiekvereniging Delta Sport organiseert. Er kan ook los voor dit evenement worden ingeschreven.

Op zondag wordt de Hardloop3Daagse afgesloten op Neeltje Jans. De atleten kunnen kiezen uit 7.5 en 15 kilometer. Er wordt onder meer gelopen langs de immense radartoren.

Inmiddels hebben zo'n 150 atleten zich ingeschreven voor het evenement. Daarmee is het evenement bijna uitverkocht. Deelnemers komen uit heel Nederland, maar er staan ook opvallend veel Belgen aan de start. Wie nog mee wil doen kan tot en met 10 augustus inschrijven via hardloop3daagse.nl Op de dag zelf is er een na-inschrijving, maar het aantal startnummers is dan beperkt.

Startveld

Vooral bij de dames is er een sterk startveld. Monica Sanderse, winnares van de marathon Zeeuws-Vlaanderen, is van de partij net als titelverdedigster Liselotte van den Berg. Ze was dit jaar de snelste Nederlandse in de marathon van Rotterdam. Ook Amy van den Broeke, winnares van de eerste editie, doet weer mee na haar zwangerschap. Bij de mannen komt Erwin Harmes uit Middelburg zijn titel verdedigen. ,,Na afloop van elke etappe vinden er ook nog meetups plaats. Hiervoor zijn verschillende sprekers uitgenodigd. Deelnemers kunnen hier gratis aan deelnemen’’, laat de organisatie weten.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement