Volledig scherm
Patrick Vasseur. © Mark Neelemans

Zeeuwse driebander Patrick Vasseur noteert beste moyenne van iedereen in eerste divisie

TEGELEN - De driebanders van Treva Theory Cues wonnen het inhaalduel met Hotel Stadt Lobberich ondubbelzinnig met 0-8 in de eerste divisie.

Hotel Stadt Lobberich - Treva Theory Cues 0-8: De Goese formatie was op alle fronten de betere met als uitblinker Patrick Vasseur. Die versloeg met liefst 12-35 thuisspeler/invaller Stephan Rutten in slechts 18 beurten. Daarmee liet hij zijn beste moyenne sinds tijden noteren: 1.944, het hoogste partijgemiddelde tot nu toe dit seizoen in de eerste divisie.

Vasseur schreef zijn sterke optreden toe deels aan zijn vormpeil en het feit dat hij sinds kort brildragend is. ,,Ik moest even wennen aan het dragen van een bril, zeker bij het biljarten, maar nu is het zover en speel ik gelijk weer goed.‘’ Dustin Jäschke met 24-40, Allan Jensen met 35-40 en Luc Peeters met 26-35 tekenden voor de andere punten.

Beker, derde ronde. Jacobs Mannenmode 2 - De Wit Vloerverw. 0-8 (1-11 in sets): Het werd een verwachte nederlaag voor de thuisploeg tegen de eerstedivisieploeg uit Daarlerveen. Alleen Piet Kock snoepte een setje af van Stefan Lenting. Joop de Fouw, John Heskes en Ron Verbeek verloren met 0-3 in sets. 

  1. De Scheldeprijs moet weer een échte sprintkoers worden
    PREMIUM

    De Schelde­prijs moet weer een échte sprint­koers worden

    TERNEUZEN – Jarenlang werd de Scheldeprijs gekscherend in de volksmond het wereldkampioenschap voor sprinters genoemd. Sinds de wedstrijd van start gaat in Terneuzen is dat beeld wat veranderd. De organisatie wil echter terug naar een pure machtsstrijd tussen de snelste mannen op twee wielen. ,,Het is de bedoeling dat de koers weer aantrekkelijker wordt voor sprinters”, klinkt het uit de mond van wedstrijdvoorzitter Jack Vissers.