Volledig scherm
Kevin de Rooij speelde met Animo een zorgeloze competitie. © Adri van de Wege

Zeeuwse debutanten Animo en Sjef sluiten seizoen in topklasse gemoedelijk af

AARDENBURG - Op de slotdag van de landelijke topklasse won TC Animo zoals verwacht de Zeeuws-Vlaamse derby van TC Sjef. Beide tennisteams hebben zich knap gehandhaafd op dit hoge niveau.

De Terneuzenaren waren in Aardenburg met 4-1 te sterk. De laatste single werd niet meer gespeeld omdat er niks meer op het spel stond. Sjef trad gehavend aan door de afwezigheid van Yuri Soberon, Dominique Coene (beiden competitie in Duitsland) en Thomas Heyse (weekendje weg).

Op het zonovergoten tennispark van het stadje aan de grens werd gestart met de dubbelpartijen. Matthieu Loosvelt en Beau Vanhoutte waren tegen Jeroen Alliët en Kevin de Rooij via de supertiebreak goed voor het enige punt aan Aardenburgse zijde: 6-4 6-7 10-7. Loosvelt sloeg bij 8-7 een ‘halve ace’ en op matchpoint passeerde hij Alliët aan het net door verrassend rechtdoor te slaan.

In de tweede dubbel moesten Yannis Baltogiannis en Remy Scherbeijn de winst met 6-3 7-5 aan Ruud Martens en Kenny de Rooij laten. ,,Ik moest er even inkomen. Bij 5-5 en 0-40 hadden we de service van Kenny moeten pakken‘’ zei Scherbeijn, die vervolgens bij 6-5 maar liefst zeven matchpoints wegwerkte. ,,Zelf hebben we maar één keer op voordeel gestaan. Er waren in die laatste game veel trage rally’s, waarbij ik de bal op het laatst helaas uit sloeg.‘’

In de eerste single gaf Vanhoutte bij 3-6 en 0-1 op tegen Martens wegens kramp. ,,Ik had in het dubbel al veel gegeven en hij is gewoon beter‘’, aldus Vanhoutte. In de tweede partij won Bjarne Van der Herten de uitputtende eerste set met 17-15 van Baltogiannis, waarna de speler met Griekse roots een walk-over gaf. In de derde single verloor Wesley Claerhoudt, normaal gesproken non-playing captain, met twee keer 6-0 van Kevin de Rooij. ,,Ik heb maar zes punten gemaakt. Te weinig conditie en wedstrijdritme, maar Kevin is gewoon veel te goed‘’, aldus Claerhoudt. 

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Machtsvertoon van Wietse Beerens nu ook op de korte baan
    PREMIUM

    Machtsver­toon van Wietse Beerens nu ook op de korte baan

    TERNEUZEN – De Scheldebekerwedstrijd Vlissingen-Breskens in 2014. De Oosterschelde oversteek in 2015 en 2017. Zomaar drie zeges in Zeeuwse openwaterklassiekers die hij op zijn palmares heeft staan. Dat hij ook op de korte baan uitstekend uit de voeten kan, bewees hij afgelopen weekend met vijf titels tijdens de Zeeuwse Winter Zwem Kampioenschappen in Terneuzen. ,,Ik heb niet echt een voorkeur, ik zwem zowel graag binnen als buiten”, zegt Wietse Beerens.