Volledig scherm
© Thinkstock

Zeeuwse darters gaan in nieuw toernooi om meer dan duizend euro spelen

VLISSINGEN - De Zeeuwse Darts Federatie en Roosendaalse Darts Federatie gaan samen een nieuw toernooi organiseren: de Zuidwest-Nederlandse kampioenschappen. Het toernooi zal jaarlijks om en om in Zeeland en regio Roosendaal worden georganiseerd.

In november vindt de eerste editie plaats, melden de bonden in een gezamenlijk persbericht. Waar en wanneer de eerste editie precies plaatsvindt, is nog niet bekend. Die informatie volgt uiterlijk in juni. Ook het precieze aantal prijzengeld is nog niet bekend. ,,Maar dat zal boven de duizend euro liggen.‘’

Het doel van het nieuwe toernooi is leden van beide bonden te verleiden meer toernooien te gaan spelen op lokaal, regionaal, landelijk of zelfs internationaal niveau. Met dit gesloten toernooi denken de ZDF en de RDF hiervoor een nieuwe uitdaging te hebben gevonden.

Tijdens de Zuidwest-Nederlandse kampioenschappen, die sowieso in november plaats zullen vinden, strijden darters van beide bonden tegen elkaar. Zij worden opgesplitst in een recreatieve groep (derde- en tweede divisie) en een competitieve groep (eerste- en eredivisie).