Volledig scherm
Mirthe Overkamp heeft alles nodig om de natuur te overwinnen. © Nelleke Baldé

Zeeuwse atleten leven zich uit in de Franse bergen

CHARTREUSE - Een viertal Zeeuwen heeft zich in het Franse Chartreuse uitgeleefd in een trialdriedaagse. 

Op vrijdag finishte Erwin Adan op de zestiende plaats in de klimkilometer, in een tijd van 45 minuten en 41 seconden. Dennis Heilbron had zes minuten meer nodig. Triatlete Nelleke Baldé pakte de zevende plaats bij de vrouwen in 56.53. 

Op zaterdag vond het echte werk plaats, de 26 km. Deze wedstrijd telde 1900 hoogtemeters, waardoor de deelnemers na stevig klauterwerk door een sneeuwlandschap moesten lopen. Adan noteerde hierbij een tijd van 4.48.29 uur, op één seconde gevolgd door Heilbron. De Zeeuwse vrouwen Balde en Mirthe Overkamp liepen samen naar een tijd van 7 uur en 35 minuten. 

De afsluitende 21 km, met 1240 hoogtemeters, leverde Adan een knappe achtste plaats op in 1.15.18 uur, op 10 minuten achter de winnaar Mignier. Heilbron had 25 minuten meer nodig en eindigde op plaats 28 van de ruim 200 deelnemers. Balde scoorde de vijfde plaats bij de vrouwen, in 2.34.14. Mirthe Overkamp was goed voor een eindtijd van 3.16.44.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. De Scheldeprijs moet weer een échte sprintkoers worden
    PREMIUM

    De Schelde­prijs moet weer een échte sprint­koers worden

    TERNEUZEN – Jarenlang werd de Scheldeprijs gekscherend in de volksmond het wereldkampioenschap voor sprinters genoemd. Sinds de wedstrijd van start gaat in Terneuzen is dat beeld wat veranderd. De organisatie wil echter terug naar een pure machtsstrijd tussen de snelste mannen op twee wielen. ,,Het is de bedoeling dat de koers weer aantrekkelijker wordt voor sprinters”, klinkt het uit de mond van wedstrijdvoorzitter Jack Vissers.