Eventing-amazone Nina de Haas op haar paard Divine.
Volledig scherm
Eventing-amazone Nina de Haas op haar paard Divine. © Pix4Profs/Joyce van Belkom

Zeeuwse amazones Jeanine Nieuwenhuis en Nina de Haas weer in talententeam

VLISSINGEN - De Zeeuwse amazones Nina de Haas (Hengstdijk) en Jeanine Nieuwenhuis (Serooskerke) zijn opnieuw opgenomen in het Talententeam van de Nederlandse paardensportbond (KNHS).

De 24-jarige Nieuwenhuis zit al sinds 2017 in het talententeam (dressuur), voor De Haas wordt 2020 haar tweede jaar in eventing.

Dit talententeam bestaat uit de meest veelbelovende talenten uit de olympische disciplines (dressuur, springen en eventing). Ruiters en amazones van 18 tot en met 25 jaar die de potentie hebben om door te groeien naar het olympisch kader maken kans om in het team te komen.

  1. Bootcampinstructeur Joost Thoonen zet families nu online aan tot sporten

    Bootcampin­struc­teur Joost Thoonen zet families nu online aan tot sporten

    BIGGEKERKE - Niet alleen de competitieve sporters zitten thuis vanwege de maatregelen die zijn ingevoerd tegen de verspreiding van het coronavirus. Ook veel recreanten hebben momenteel een gedwongen pauze. Natuurlijk, een rondje lopen of fietsen kan nog steeds. Maar sporten in groepen is er even niet meer bij. Of toch wel? J0ost Thoonen van Active Lifestyle Club Middelburg geeft zijn bootcamps nu online en dat blijkt een groot succes.