Zeeuws-Vlaamse Zomerlopen staan als een huis: ‘Dit is de oervorm van hardlopen’

VIDEORETRANCHEMENT - Al bijna dertig jaar lang klinkt elke dinsdagavond in juli de stem van Fred Rabout door de straten van dorpjes als Nieuwvliet, Groede, Cadzand-Bad en Zuidzande. Dat is deze dinsdagavond in Retranchement niet anders, waar de derde Zomerloop van het seizoen plaatsvindt. ,,Dit is wel de mooiste van de vijf”, blijkt uit een snelle steekproef onder atleten. 

Mark Verhage, die deze zomeravond de snelste is op de langste afstand, vindt ‘Retranchement’ vooral de pittigste. ,,Cadzand-Bad is voor mij de mooiste en Zuidzande is leuk omdat het precies 10 kilometer is.” De inwoner van Axel doet al sinds zijn zesde mee en prijst de gemoedelijke sfeer. ,,Het is voor mij echt een uitstapje. Vroeger kreeg ik altijd een ijsje na afloop. En het commentaar van Fred hoort er natuurlijk ook bij.”

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
 1. Rollercoaster leidt Brian van Goethem naar de Vuelta
  PREMIUM

  Rollercoas­ter leidt Brian van Goethem naar de Vuelta

  PHILIPPINE - Een rollercoaster, zo beschrijft wielrenner Brian van Goethem de periode waarin hij zich bevindt. Begin deze maand was er tragisch nieuws, toen zijn ploeggenoot Bjorg Lambrecht na een zware valpartij in de Ronde van Polen het leven liet. Kort daarna werd hij door zijn ploeg opgeroepen voor de Vuelta, de eerste grote ronde in zijn carrière. ,,Natuurlijk was ik daar blij mee, maar het is een verschrikkelijke periode geweest.”
 2. Amigo's Open Darts Zeeland hoopt met flinke prijzenpot weer toppers naar Zeeland te trekken

  Amigo's Open Darts Zeeland hoopt met flinke prijzenpot weer toppers naar Zeeland te trekken

  OOST-SOUBURG - Stichting Darts Zeeland organiseert op 24 augustus voor de achtste keer de Amigo’s Open Darts Zeeland. In Sporthal de Belt te Oost-Souburg zullen op die dag ruim veertig borden klaarstaan om dit toernooi af te werken. Met een gegarandeerde prijzenpot van 5.000 euro is het één van de meest populaire toernooien in Nederland, waar in het verleden vele topdarters aan hebben deelgenomen.