Volledig scherm
Jeroen Hekhuis (links) en Bram van den Berg in actie in De Albatros in de strijd om eremetaal. © Roeland Alders

Zeeuws-Vlaams duo maakt winnende rooftocht langs schaakkroegen

VLISSINGEN - Het 23ste schaakkroegen-toernooi in Vlissingen is een prooi geworden voor Simon Provoost en Jan Damen. De Zeeuws-Vlamingen lieten de favorieten Bram van den Berg en Frans Konings verrassend achter zich. Derde werden Jeroen Hekhuis en Roeland Alders.

Met veertien schaakteams in de cafés Vanuus, The Wicked, De Albatros en de Concurrent werd er van start gegaan. In de voorrondes lieten Provoost en Damen al van zich spreken door slechts een puntje te laten liggen, waar het Tilburgse duo Van den Berg/Konings twee punten had gemorst.

De finalepoule moest de beslissing brengen en ook daar deden Provoost en Damen het uitstekend. De onderlinge strijd tegen Van den Berg en Konings eindigde onbeslist en de andere twee wedstrijden werden knap gewonnen. Daarmee behielden de Zeeuws-Vlamingen hun riante voorsprong.

Van den Berg en Konings werden tweede voor de Souburg-spelers Hekhuis en Alders die in het begin van het toernooi te veel punten verspeeld hadden om aanspraak te maken op de titel.

Uitslagen

A-groep: 1. Simon Provoost/Jan Damen 17,0, 2. Bram van den Berg/Frans Konings 14,5, 3. Jeroen Hekhuis/Roeland Alders 13,5, 4. Sven Stange/Wim Stange 13,5. B-groep: 1. Angelique Osinga/André van der Graaf 13,0, 2. Robin Bosters/Albert Vermue 12,5, 3. Corné Boogaard/Rogier van Gemert 11,5, 4. René Tiggelman/Laura Tiggelman 11,0. C-groep: 1. Roel Schroevers/Merijn van Broekhoven 12,0, 2. Mark Clijsen/Peter Nuytens10,0, 3. Martin de Bock/Alex Jonkheer 8,5. D-groep: 1. Jean-Pierre van Gemert/Marie-José Diender 8,0, 2. Hendrik-Jan Meijer/Jeroen Bostelaar 8,0, 3. Vincent Sleuyter/Anton Nooijen 7,0.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement