Shirin van Anrooij werd eerder dit jaar uitgeroepen tot sporttalent van het jaar. De mountainbikers Milan Vader en Anne Terpstra haalden respectievelijk de titels van sportman en sportvrouw binnen.
Volledig scherm
Shirin van Anrooij werd eerder dit jaar uitgeroepen tot sporttalent van het jaar. De mountainbikers Milan Vader en Anne Terpstra haalden respectievelijk de titels van sportman en sportvrouw binnen. © Marcelle Davidse

Zeeuws Sportgala slaat jaar over, sporters nemen prestaties mee

VIDEOVLISSINGEN - Het Zeeuws Topsportgala slaat een jaar over. Het jaarlijkse evenement waar onder meer de titels sportman, -vrouw en -ploeg van het jaar worden uitgereikt, schuift een jaar door. Dat laat de organiserende koepel SportZeeland weten.

 1. Deze Zeeuwen verdienden liefst drie Elfstedenkruisjes. ‘Meedoen was elke keer een feest’
  PREMIUM

  Deze Zeeuwen verdienden liefst drie Elfsteden­kruis­jes. ‘Meedoen was elke keer een feest’

  Dat Rob de Waijer (81), Johan Goeree (79) en Toon Capello (70) bevoorrechte mensen zijn, realiseren ze zich maar al te goed. Alle drie Zeeuwen voltooiden driemaal de Elfstedentocht. Als het vriest, de sloten en meertjes met ijs bedekt worden en overal de schaatskoorts toeneemt, beginnen bij hen de wedstrijden van 1985, 1986 en 1997 weer te leven. En als ze erover vertellen, is er aan anekdotes geen gebrek.
 2. Een mooier lijstje winnaars had het Zeeuws Topsportgala nog nooit
  Play
  PREMIUM
  video

  Een mooier lijstje winnaars had het Zeeuws Topsportga­la nog nooit

  GOES - Wat een luxe! Bij het 31ste Zeeuws Topsportgala stonden gisteravond één wereldkampioen en een Europees kampioene op het podium, Corné de Koning en Shirin van Anrooij. Ook nog de aanvoerster van een wereldranglijst, Anne Terpstra, werd gehuldigd. En twee Nederlands kampioenen, Milan Vader en Joannathan Duinkerke, waren de andere winnaars van individuele prijzen. Zo’n mooi lijstje laureaten bracht de provincie nog niet eerder voort.
 1. Bekijk hier alle voetbalsamenvattingen
  Play

  Bekijk hier alle voetbalsa­men­vat­tin­gen

 2. Maarten Wijffels: 'Verdedingsfouten PSV zijn structureel'
  Play

  Maarten Wijffels: 'Verdedings­fou­ten PSV zijn structu­reel'