Volledig scherm
Daily van de Ketterij in actie. © Camile Schelstraete

Zeeuws Mikkola-duo alsnog in de running

RILLAND - De Zeeuwse kampioenen motorcross worden zaterdag in Rilland bekend, evenals de winnaar van de Eric Koote-bokaal. De laatste prijs is ingesteld door de vrienden van Koote als herinnering aan de in 2014 tijdens een wedstrijd om het OZK dodelijk verongelukte crosser.

In de sterkst bezette klassen de 125cc en 250cc is er nog volop spanning. Na tien manches mogen de twee slechtste resultaten worden geschrapt en dat is nu de reden van de spanning. De teammaten van het MC Mikkola team (Dailey van de Ketterij uit Vlissingen in de 125cc en Mark Boot uit Kamperland in de 250 cc) komen om die reden weer in beeld.

Beiden misten een wedstrijd. Van de Ketterij de openingswedstrijd in Axel en Boot in Westdorpe. Beiden kunnen door een goed resultaat in beide manches in Rilland zomaar tot Zeeuws kampioen worden gekroond ten koste van de twee Vlissingse rijders Mats Leeuwensteijn en Jordan Lee van Maaren die na vier wedstrijden de klassering aanvoeren in de 125 en 250 cc.

Kevin Spruijt inmiddels van Meliskerke naar Axel verhuisd is niet alleen op weg naar de titel in de 500cc, maar is ook een geduchte kandidaat voor de Eric Koote-bokaal als opvolger van Bart Klijn uit Ouddorp die hem vorig jaar in ontvangst mocht nemen.

De wedstrijden in alle negen klassen beginnen tegen de klok van twaalven.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Van der Lijke en Minnaard vochten tegen de bierkaai
    PREMIUM

    Van der Lijke en Minnaard vochten tegen de bierkaai

    BERG EN TERBLIJT - Ruim 200 kilometer reden ze zondag in de aanval tijdens de Amstel Gold Race. In de schaduw van alleskunner Mathieu van der Poel zorgden Marco Minnaard en Nick van der Lijke voor een unieke situatie met twee Zeeuwen in de vroege vlucht. ,,Het was bijzonder om in zo’n grote wedstrijd in eigen land met zijn tweeën voorop te rijden’’, klink het in koor. Het geeft ze bovendien vertrouwen voor de komende wedstrijden, zoals de Waalse Pijl van woensdag.