Thamar Zweistra in actie met Ich Weiss bij het ZK dressuur.
Volledig scherm
PREMIUM
Thamar Zweistra in actie met Ich Weiss bij het ZK dressuur. © Lucien Roelandt

Zeeuws kampioen Thamar Zweistra begint nu aan grote werk met ‘bovengemiddeld’ paard

NIEUW- EN SINT JOOSLAND - Thamar Zweistra uit Schore schreef gisteren in Nieuw- en Sint Joosland met de schimmelhengst Hexagon’s Ich Weiss het Zeeuws kampioenschap dressuur klasse ZZ-Zwaar op haar naam. Marieke Ponzo Dieu uit Goes ging met de ruin Haliëgo met de titel in de Lichte Tour aan de haal.

 1. Ook veel clubs zonder voorzitter: 
‘Het boegbeeld worden, is een stapje te ver’
  PREMIUM

  Ook veel clubs zonder voorzitter: ‘Het boegbeeld worden, is een stapje te ver’

  VLISSINGEN - Niet voor alle sportverenigingen is het eenvoudig een voorzitter te vinden. Tal van clubs in Zeeland zitten al jaren zonder. Dynamica bijvoorbeeld. ,,Je merkt – sportbreed – dat er steeds minder animo is voor het invullen van bestuursfuncties”, zegt Martijn Hoose­mans, de secretaris bij de Middelburgse atletiekvereniging. ,,En het boegbeeld van een club worden, is dan helemaal een stapje te ver.”
 2. Eelco doet graag iets terug voor 
de artsen van zijn vrouw; hij gaat 24 uur non-stop sporten
  PREMIUM

  Eelco doet graag iets terug voor de artsen van zijn vrouw; hij gaat 24 uur non-stop sporten

  SINT JANSTEEN - Eelco Franckaert (38) is altijd al wel van het duursporten geweest. Toch begeeft hij zich op 23 januari 2021 op onbekend terrein. De inwoner van Sint Jansteen gaat op die voor hem speciale datum liefst 24 uur non-stop sporten. Voor een goed doel: onderzoek naar schildklier-kanker. ,,Het gaat zeker pijn doen.” Maar dat mag, want hij weet hoe belangrijk het is dát er geld wordt opgehaald.
 1. BeVoBo-seizoen wordt niet meer hervat: ‘De competitie voor enkele weken opstarten, zien we niet zitten’

  BeVoBo-sei­zoen wordt niet meer hervat: ‘De competitie voor enkele weken opstarten, zien we niet zitten’

  TERNEUZEN - Het bestuur van de Bedrijfs Volleybal Bond Terneuzen heeft besloten dit seizoen vroegtijdig te beëindigen. De beslissing is genomen naar aanleiding van het persmoment van premier Rutte en minister De Jonge (Volksgezondheid) van dinsdagavond over de coronapandemie, waarbij de lockdownmaatregelen voor minstens drie weken werden verlengd. De BeVoBo-competitie duurt normaliter tot eind april. ,,De competitie voor slechts enkele weken opnieuw starten zien wij niet zitten”, laat het bestuur weten.
 2. Manfred de Kok wil bijdragen aan missie van KNLTB
  PREMIUM

  Manfred de Kok wil bijdragen aan missie van KNLTB

  UTRECHT - Op de algemene ledenvergadering van de KNLTB is Manfred de Kok benoemd tot bestuurslid juridische zaken. De 48-jarige geboren Goesenaar tenniste in de jeugd bij ‘t Halve Maantje (tegenwoordig De Goese Maan) en TSI (Tennis en Sport Centrum Schelde International). Zowel bij de junioren als de senioren wist hij zich tot Zeeuws kampioen te kronen. In 1990 verruilde hij Zeeland voor Groningen, om daar te gaan studeren. Tegenwoordig woont hij in Utrecht, waar hij als hoofd juridische zaken en advocaat werkzaam is.
 1. Ten Hag: 'Doe alles om Huntelaar te houden'
  Play

  Ten Hag: 'Doe alles om Huntelaar te houden'

 2. Bekijk hier alle voetbalsamenvattingen
  Play

  Bekijk hier alle voetbalsa­men­vat­tin­gen