Volledig scherm
Beach Soccer Zeeland (rood tenue) in actie in Amerika. © NASSC Media Team

‘Zeeuws getinte’ jeugdinterland in Terneuzen

TERNEUZEN - Woensdagavond vindt er op de velden van Beach Soccer Zeeland een heuse oefeninterland plaats. In Terneuzen treft Nederland U21 om 18.30 uur namelijk België U21. Daarbij is er sprake van een grote Zeeuwse inbreng.

De wedstrijd kwam tot stand dankzij Beach Soccer Brussels, waar Beach Soccer Zeeland een goed contact mee onderhoud. Zij nemen met een U21-team deel aan de Belgische competitie en hebben een voortrekkersrol op zich genomen voor het oprichten van een nationaal U21-team. Met die nationale selectie wilde het in eerste instantie oefenen tegen Beach Soccer Zeeland. ,,Ik dacht: waarom nemen wij ook niet een soortgelijk initiatief", vertelt Veli Eryürük, die normaliter coach is van de Zeeuws-Vlaamse-formatie. ,,Daarop heb ik contact gezocht met de BSBN (Beach Soccer Bond Nederland). Hopelijk wordt dit een goede aanzet tot het definitief opzetten van een Nederland U21-team."

De Nederlandse bond zocht contact met alle Eredivisieclubs, met de vraag om spelers aan te leveren. Twee spelers van Beach Soccer Nieuwegein komen de 'Zeeuwse-oranjehemden' versterken, net als een speler van Beach Soccer Ermerstrand.

De selectie van coach Veli Eryurük ziet er als volgt uit: Ewoud van Troost, Bart Gort, Rick Gort (Beach Soccer Zeeland & Terneuzense Boys), Joost Simons (Beach Soccer Zeeland & Zaamslag), Jahrdell Constansia (Terneuzen), Inid Preganlija (volgend seizoen Terneuzen), Youssef Ben Sellam (Walcheren & Groene Ster Vlissingen), Mike Grummel (Beach Soccer Ermerstrand), Victor Evangelista, Tom van der Wulp (Beach Soccer Nieuwegein).

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. De ziekenboeg van Tovaal zit te vol om mee te kunnen doen om de prijzen

    De ziekenboeg van Tovaal zit te vol om mee te kunnen doen om de prijzen

    GOES - De rugbyers van Tovaal doen dit seizoen niet mee om de titel in de Cup Poule van de tweede klasse. De Goesenaren bereikten de eindstrijd vrij eenvoudig, maar inmiddels is de selectie van trainer Brian Hendry door blessures dusdanig uitgedund, dat er geen enkele kans is om mee te doen in de strijd om de titel. Op eigen veld verloor Tovaal zondag kansloos met 19-48 van Octopus, dat onder Tovaal eindigde in de reguliere competitie.