Ivo Munter, coach van Laudame Financials VCN, probeert bij te sturen tijdens de bekerfinale.
Volledig scherm
PREMIUM
Ivo Munter, coach van Laudame Financials VCN, probeert bij te sturen tijdens de bekerfinale. © Pim Waslander

Zeeuwen promoveren naar eredivisie volleybal

VLISSINGEN - Het besluit van de NeVoBo (volleybalbond) om de promotie-en degradatieregeling aan te passen heeft voor Zeeuwen in dienst buiten de provincie aangename gevolgen. De vrouwen van Laudame Financials/VCN, met de geboren Zeeuwen Ivo Munter (trainer) en Ard Kramer (teammanager), promoveren als hoogst geëindigd team in de topdivisie naar de eredivisie. 

Martine Westveer en Fleur Zonder promoveren met de vrouwen van Kraftwell Symmachia Roosendaal naar de tweede divisie.

De NeVoBo legde haar leden een aantal afwijkende keuzes van de aan het begin van het seizoen gepresenteerde promotie-en degradatieregeling voor. Voor Ivo Munter kwam de promotie naar de eredivisie dan ook niet onverwacht. Zijn team nam met vier punten minder en twee duels minder gespeeld achter koploper VoCaSa de tweede plaats in. 

 1. ‘Corona? Het lijkt of het hier niet meer speelt’
  PREMIUM

  ‘Corona? Het lijkt of het hier niet meer speelt’

  PHAN RANG-THÁP CHÀM - Davy Scheffers is nog één van de weinige toeristen in Vietnam. De 28-jarige Zierikzeeënaar reisde eind januari naar surfhotspot Phan Rang-Tháp Chàm, waar hij twee maanden dacht te gaan trainen. Nu zit hij er nog steeds. ,,Ik heb onlangs mijn visum maar verlengd tot augustus”, vertelt hij vanuit zijn appartement. ,,Er gaan nog steeds geen vluchten naar Europa. Kans op repatriëring zie ik voorlopig niet.”
 2. Junioren Driedaagse was kantelpunt voor talent Magnus Sheffield
  PREMIUM

  Junioren Driedaagse was kantelpunt voor talent Magnus Sheffield

  ROCHESTER – Het zal je maar gebeuren. Twee keer vallen in de eerste kilometer van een individuele tijdrit. Een nachtmerrie voor elke wielrenner, maar het overkwam de Amerikaan Magnus Sheffield vorig jaar tijdens de SPIE Internationale Junioren Driedaagse. Toch kijkt hij een jaar na dato met weemoed terug op de koers. ,,Ik zou dit jaar terugkomen voor de eindzege, maar het mag helaas niet zo zijn”, aldus de talentvolle junior.